HKL:n sosiopaatit, katoamaton luonnonvara

Normaali

HKL:n suomalaisista bussikuskeista vain pieni prosentti edustaa normaali-ihmistä, ja niistä pienen pieni rippunen joviaalia ja joustavaa ihmistä. Itse asiassa bussikuskien töykeily ja asiakkaille vittuilu on niin pitkää sarjaa, että yksittäiset tapahtumat on jo sulautuneet vierekkäisiin, ja niitä on tullut vittuilulohkoja (jotka on todennäköisesti printattu kahvihuoneen pöydällä lojuvaksi ohjekirjaksi kaikille uusille kuskeille). Tapahtumat, joissa suomalainen bussikuski on ollut joustava tai mukava, taas ovat niin harvinaisia että ne muistetaan vuosia ja kerrotaan vielä takkatulen ääressä lapsenlapsillekin.

Tavallisimpia suomalaisten kuskien asiakkaan kiusaamistapoja on esim. ovien lyöminen kiinni, vaikka ihminen olisi niiden kohdalla pyrkimässä sisään (vain päästäkseen rullaamaan eteenpäin pysähtymään punaisiin valoihin pariksi minuutiksi), mummojenkaato-paniikkijarrutukset normaalina vauhdin hiljentämistapoina sekä pyöräilijöiden tappamisyritykset. Yöbussia ei ehkä ole ilo ajaa, mutta asiakkaita ei ole kohteliasta pyrkiä tappamaan rautatangolla hakkaamalla. On olemassa myös lääkitystä, jolla sisäisen raivonsa voi hoitaa pois työvuorojen ajaksi, hei!

Onneksi HKL on palkannut viime vuosina kunnollisia määriä ulkomaalaistaustaisia kuskeja. Heidän käytöksensä on – toistaiseksi – ihan toisenlaista. He tervehtivät ihmisiä, osaavat ajaa bussia eivätkä hanki piskuista vallantunnetta läimimällä ovia kiinni asiakkaan nenän edestä. Pelkona on vain, että suomalaiset kuskit saavat nämä normaali-ihmiset opetettua ajan mittaan sosiopaattitavoilleen.

Mainokset

5 responses »

 1. Olen erittäin samaa mieltä. Stadin bussikuskit voittavat kyllä reippaasti jonkun outo käyttäytyminen top viitos kisan!
  Tosi ikävää niille kivoille ja sympaattisille kuskille, koska nyt mä yleistän.

  Toisekseen mulla on ns. oma lehmä ojassa, koska mun sisko MELKEIN kuoli helsinkiläisen dösäkuskin ansiosta ja äidiltä on murtunut kylkiluu kesken raivohullujarrutuksen. Kaikki hkl tapauksia, jotain vitun umpimielisiä kuskeja.

 2. Mutku HKL:n kuski TIETÄÄ, että häntä vihataan. Sodassa ei armoa anneta. Tästä voisi joku humoristi kirjoittaa talvisota-tyylisen romaanin, joka tietenkin lietsoisi kuskien raivoa entisestään, kunnes tulevat sukupolvet eivät kirjaa satiiriksi tunnista, kun kaikki kirjan liioittelu on toteutunutta todellisuutta.
  Tulehtuneelle työilmapiirille ei juuri mitään voi tehdä.

  Toisaalta minusta on aivan huippua, kuinka tämä kohentaa maahanmuuttajien mainetta! Kohta heitä kehdataan palkata muuallekin töihin…ai eiku pomothan eivät kulje bussilla…

 3. Joo, tässä on selkeästi pahaisen riippuvuussuhteen kaikki tunnusmerkit. Kuskit ärhentelevät, ajavat tolkuttomasti ja vittuilevat. Entä se sisäisen raivon hoitaminen. Eiksne kaikki ollu kolmiolääkkeitä. Kuskit tietävät, että yksikin virhe ja se voi olla vähintään kenkää ellei sitten raastupaa. Toisaalta osaa ne asiakkaatkin ja muut autoilijat. Kuskien ajoa häiritään, heille nalkutetaan liian hitaasta/nopeasta, nyrkkiä puidaan, jos joku juoksee myöhässä pysäkille ja dösä lähtee nenän edestä. Jos dösämatka sujui hyvin niin sehän oli vaan sen kuskin duuni, siitä ne saa palkaa ttu! Tuohon kaahaamiseen vois purra se, että kuskeilla on selkeä aikataulu milloin lähdetään miltäkin pysäkin. Ei auta kaahata ku sit joutuu vaan oottamaan seuraavalla pysäkillä.

 4. Erittäin hyviä pointteja, hyvät kanssamatkustajat.

  Lisää pari: myös ratikkakuskien työnantaja on HKL ja myös he ajavat julkista karjavankkuria. Mutta ratikkakuskit eivät ole koskaan saaneet, edes mun mielessäni, sellaista viirapääpsykojen leimaa kuin bussikuskit. Heidän arjessa voi olla erilaisia pointteja, mutta alkupremissit on silti samat.

  Kaahaamisesta vielä, kyllä sen matksutajana tuntee, osaako kuski ajaa vai ei. Jos jatkuvasti on aggressiojalka kaasulla ja jarrulla vuoronperään niin että penkeillä etuhampaat kolisee edellisen niskatukeen, niin siinä on kyseessä selvä vamma joko ajotaidossa tai asiakaspalveluasenteessa. Eihän ruuhkassa edes kuulu ajaa kuin motarilla! Jos on myöhässä niin sitten on. AINAHAN ne kuitenkin on.

  Ulkkareiden maineelle HKL-bussikuskin homma tosiaan tekee hyvää. Erottuvat selvästi omaksi ryhmäkseen: NJO, Ne Jotka Osaa. Toinen juttu kauanko pää kestää.

 5. Päivitysilmoitus: Joulun ihme (tms.) « Zepukan nurkkapöytä

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s