Hyvät remppahenkilöt kaverikierrätykseen!

Normaali

Linkitellään nyt edestakaisin Kulutusjuhlan kanssa, mutta noista remppamiehistä piti sanomani. Olen tarvinnut heitä (onneksi, kop-kop!) aika vähän, mutta asian ilmaantuessa kysymyksenä on aina nimenomaan se, mistä löytää asiansa osaavan ja luotettavan hemmon. Siis jos itsellä ei ole niitä remppaavia sukulaisia jne.

Tähän mennessä toimivaksi systeemiksi on huomattu kierrätys kaverien kesken. Aina jollain on tiedossa hyvä, nopea ja luotettava sähkömies, tai putkimies, tai yleisremppaaja, ilmastointitietäjä tai mitä näitä onkin. Eiku vaihtareita tekemään.

Puhelimessa voi aina aloittaa: ”Mun kaveri xyz suositteli sua, kun olit käynyt laittamassa…”. Kerrostaloissa toinen hyvä liitossauma on isännöitsijä. Ne tietää ukkoja vaikka minkä verran jo ammattinsa puolesta. Ja puhelu alkaa: ”Meidän isännöitsijä suositteli soittamaan sulle, kun..” Näin luodaan heti alkuun pelkkää puhelua laajempaa kontaktipintaa ja tavallaan ”velvoitetaan” hemppaa/hempatarta siihen suuntaan, että kun kaverillekin teit ja tuttu ihminen suosittelee, niin eiköhän aleta sitten ja edetään sopimusten mukaan.

Helsingissä on oikeasti sen verran sekalaista sakkia hommissa, että en edes uskaltaisi palkata ketään, ellei se tule tutun ihmisen kautta. Tietenkin se, osaako ihminen ammattinsa, on tärkeää, mutta on se yhtälailla tärkeää, voiko sen päästää samaan tilaan kissojen kanssa, tai tuleeko se ajoissa paikalle ja selvinpäin. Tai puhuuko se jotain ihmisten kieltä, esim. suomi tai englanti sehr gut.

4 responses »

  1. mun talon katonremontoijat työkomennettiin kuopiosta. eikä syyttä. työn jälki oli ekstraprimulaa: työromppeet korjattiin joka ilta varastoon, kahdeksantuntiset käytettiin siihen mihin piti eli kattoremppaan. aikataulukaan ei kussu. ja kaiken yllä / päällä / ohessa reilunlupsakka savolaismeininki, rennot kahvitauot ja kalakukolta kuulostava ihana smalltalk.

  2. Minäpä kehaisen omaa miestäni, on peltihommien lisäksi taitava remppaukko, sisäsiisti, tarkka kuin kello ja kissaihminen ytimiä myöten. Tuo mukanaan omat työkalut ja laskuttaa firmana. Lainaksi saa, mutta omaksi ei :D

  3. No niin, vinkkiä paukkuu nyt ihan varastoon asti! S, Kortteen mainosläystäke on tehnyt jo pesän tähän pöydälleni, tuijotan häntä joka ilta.

    Hyvä tietää lisää hemppoja. Rokrok!

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s