Pihan kurmootusta

Normaali

Uh, oon niin Tuomion Tuli ja Kallion Kurmoottaja! Piipahdettuani Kallio kukkii -puistossa sijoittauduin meidän omalle pihalle kenkälusikan, kissojen hiekkislapion ja taloushanskojen kanssa.

Meidän piha on käytön puutteessa sammaloitunut kohta umpeen, ja kuten edellä jo mainittu, kukaan ei aio tehdä kukkajuttuja tänä kesänä, koska täällä ei edes asu ”ketään”.

Joku on takavuosina sisseillyt tulppaaninmukuloilla, nyt meil on tulppaaneja siellä täällä satunnaisissa paikoissa pihalla. Ja jokaista tulppaania tukahduttaa rikkaruohojen ja nokkosten pöheikkö.

Kävin ekana resuamassa tulpukoitten ympäriltä pois niitä rikkaruohoi mutta valitettavasti en saanut melkein mitään juurineen. Eli toinen setti rutua tulossa jo.

Sitten, mikä mua on ärsyttänyt ihan hirveesti, on yläpihalle vievän kiviportaikon sammaloituminen. Se oikein huutaa ”HEI, TÄTÄ PIHAA EI IKINÄ KÄYTÄ KUKAAN!” Kakkalapio näytti sammaleelle ihan uusia paikkoja puiden ja pensaiden alta, huiskis vaan ja mätkis. Kivet ei ole ihan puhtaat vieläkään (varsinkaan niiden välit), mutta kyllä sieltä semmosia mattoja lähti ettei oo tottakaan.

Tuo kävi askartelusta aurinkoisen sunnuntain viihteeksi, mutta jätän kyllä huollolle kalkkien ostamisen ja vastaavat. Huollonhan tuosta pihastakin pitäis huolehtia, mutta ilmeisesti nää sammaleet ei kuulu diiliin.

Myös keskipihan ruudukko, jossa ennen oli laatat ja nurmi kasvoi laattojen välissä, on nyt matkalla sammaleen alle. Kaikki laattojen välit on sammalta, ja se kasvaa jo kiviruutujen päälle. Noista seuduista otin pois vain nokkoset, loput urakasta on liian iso yhden amatöörin alkaa.

Pupunpapanoita on kovasti pihalla, ja pari koloakin. Eli kyllä ne puputkin täällä jossain on, vaikka en just nyt kesällä ole nähnytkään!

2 responses »

  1. Päivitysilmoitus: Pihalle luvassa lisää pelmuutusta! « Zepanderi laua ääres

  2. Päivitysilmoitus: Vares | Laua ääres

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s