Toimii, mutta miten

Normaali

”Think of a number. Double it. Add ten. Half it. Take away the number you started with. Now your answer is five.”

Mä en tajua, miten nuo tuollaiset toimii. Koska toimiihan ne. Voisko joku selittää? Tämmösistä menee hermot yhtä pahasti kuin taikatempuista. En voi kattoo niitäkään, koska en tajua, miten ne tehdään.

Mainokset

7 responses »

  1. Koska se luku ensin tuplataan ja sitten jaetaan kahtia, ne kumoavat toisensa. Ja koska siihen lisätään 10, siitä on lopulta (kahtia jaettuna) jäljellä enää viisi. (Kun kirjoittaa laskutoimitukset paperille, tajuaa jujun.)

  2. Teoreettisen matemaatikon koulutuksella ja putkiaivoilla nämä ovat niin tylsiä ettei edes haukotuta, mutta saavat aina miettimään miten paljon omassa ajattelussa on samanlaisia mustia aukkoja ja sitten alkaakin jo pelottamaan.

    Sillä täysin varmaa on vain, että sellaisia on, mutta toisin kuin näitä numerojuttuja tajuamattomat jotka tajuavat etteivät tajua itse en edes tajua mitä en tajua ;).

  3. Exme, ai pahus :-)

    /mek, voidaan yhdessä miettii sitten vaikka niitä taikatemppuja… Ne on ihan ka-ma-li-a sekä matemaatikolle että humanistille tasapuolisesti.

  4. Skeptikkoaivosoluni sanoo aina taikatempun nähdessään, että siinä on vaan joku jekku, kortit merkattu ja sitten mua ei enää kiinnosta :).

  5. Päädyn taikatemppujen suhteen aina samaan ”EI KIINNOSTASKAAN!!” mutta valitettavasti siihen liittyy myös kiukunkyyneleet, jalkojen polkeminen ja heittäytyminen kiljuen maahan. Tietoa vailla ei oo aina helppoo :-/

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s