Jotkut aikoo maksaa tästä

Normaali

Pilates. Mitä huijausta! Pitäiskö mun muka maksaa rahaa siitä, että joku sanoo nosta kättä ja hengitä? Mitvit??! Yhtä löpsöttelyä koko tunti. Ei mitään liikunnallisuutta, ei mitään mitä ihminen ei osais tehdä – tai tekisi – kotona, jos on yhtään liikkunut ylipäätään ikinä! Pukkaa aika paljon nyt turhautumista ja agggggrrrree. Odotin, että saan tästä varmaan nyt syksyn ryhmäliikunnat. Ja kakat, osaan mä heiluttaa käsiä ihan ilmaiseksikin.

Meinasin lopettaa tohon, mutta saarna jatkuu.

Ylipäätään kaikki tämmöinen mindfulness ja mitä skeidaa sitä nykyään myydäänkin. Ne menee kaupaksi vain siksi, että ihmiset on niin perkeleen tyhmiä, varsinkin itsensä suhteen. Niin ulkona itsestään, niin kaukana kaikesta siitä, mikä on plussaa ja mikä miinusta. Sitten mennään ryhmässä pitkäkseen lattialle, pistetään simmut kiinni ja vieras ihminen käskee rentoutumaan. Toinen mitvit?! Miksei sitä voi tehdä yksin omalla lattialla? Koska kukaan ei käske eikä hymise? KAMOOOOOOOOOOOON JÄRKEEEEE!

Oikeesti keittää.

Meinaan kuitenkin myöhemmin syksyllä antaa vielä joogalle mahdollisuuden. Oon väsännyt sitä sen verran, että tiedän jo, ettei se oo mitään käsien nostelua, vaan siinä ihan oikeasti liikutaan ja hikikin tulee. Vaikka aloitettaisiin ihan alusta, sama se. En ole alkeistunneilla käynytkään kuin yli kymmenen vuotta sitten.

8 responses »

 1. (Taas mä oon täällä kommentoimassa…) Oon harrastanut pilatesta nyt reilut kymmenen vuotta, ja huomannut, että taso vaihtelee aivan älyttömästi riippuen kenen tunneilla käyt. Oon käynyt peruskurssin varmaan kolmesti, ja joka kerta oli erilaista. Se on oikeesti aika rankkaa ja siinä saa hien pintaan, jos on tarpeeksi vaativa opettaja, joka teettää liikkeet oikein. Oonkin sitä mieltä, että jos ja kun perusteet on hanskassa, voi sitä ihan hyvin harrastaa himassakin. En tosiaankaan jaksa enää tunneille, paitsi jos on jotain uusia tunteja, esim. uusien laitteiden kanssa.

 2. Törmäsin pilatekseen toistakymmentä vuotta sitten lausuntakurssilla. Pitkään naureskelin, että harrastan pilatesta kerran vuodessa kolme päivää Heinolan lausuntakursseilla. Pari vuotta olen käynyt kammoamillasi ryhmätunneilla ja aion mennä taas kohta, kunhan saan aikaiseksi hakea liikuntasetelit. Minä en miellä sitä jumpaksi, niin että tavoitteena olisi hiki pintaan. Teen sitä hengitysharjoitusten vuoksi ja siks kun olen niin onnettoman jäykkä, että venyttelylle on tarvetta (olen myös niin totaalisen kykenemätön tekemään kahta asiaa yhdellä kertaa, että jollei joku komenna, unohdan joko hengittää tai sitten venyttää!). Kolmatta vuotta peruskurssia aloittavana haaveilen, että jossain vaiheessa saisin edes beisikit kuviot sen verran haltuun, että voisin kotona itsekseni jatkaa, mutta ei vaan tunnu onnistuvan! Eli mä just oon niitä avuttomia, joiden pitää raahautua tunnille maksamaan :)

 3. Kiva kun kävitte kylässä! Tajuan joo, että alkeet on hyvä osata ennen kuin meinaa jatkaa kotona. Vaan multa loppui kerrasta mielenkiinto tähän käsien nosteluun. Muutenkin on vaikee löytää lajia jota pystyisi suorittamaan joogan ja painojen nostelun lisäksi. Sit vielä tuhlaamaan aikaa pelleilyyn…

 4. Pilates on yksi niistä lajeista, joita olen vain pällistellyt ikkunan takaa. Vielä kertaakaan ei ole tullut sellaista oloa, että nyt tonne mukaan, koska olen aivan varma, että nukahtaisin sinne lattialle.
  Tiedän kyllä, että väittävät sen liian hitaan mulle liikkumismuodon olevan tehokasta, mutta kun ei pysty niin ei pysty. Vahvistit ainakin mun käsitystä siitä, etten pysty jatkossakaan.

 5. Mulla on kotona pilates-dvd, ja kyllä sen nyt justiin askartelee läpi, JOS ei tarvii kuunnella sitä liipalaapalässytystä. Eli käytännössä laitan äänet pois, jotain musiikkia ja yritän arvioida, mitä täti juttelee (siis silloin kerran vuodessa, kun sen teen. Nytkin on olkkarissa niin paljon purettua kirjahyllyä kasseissa, että ei mahu, ei sovi ja onhan mulla tässä ollut muutakin ja selityksiä kans). Se on kyllä ihan tarpeeksi tehokas ilman lässytysvitutuksesta tulevaa tykytystäkin. Kai niissä siis eroja on?

  Yritin muuten kerran mennä putkisto-tunnille. Hoho. Olin *tietysti* krapulassakin, mutta silti. Kahden päivän kurssista jäi jälkimmäinen käymättä, kun iho oli tuntikausia järkyttyneen sekaisella kananlihalla. Ai tästäkö mun elämä ny alkaa? (Ja nyt te sen vasta kerrotte, jösses!)

 6. Ehkä pilates on tehokasta jollain tasolla sen jälkeen kun sitä on harrastanut ja edistynyt vuosia, who knows. Ei vaan oo vuosia aikaa nostella käsiä. Jos jumpataan, sit jotain tehokkaampaa. JOPA jooga on tehokkaampaa vaikkei tätäkään kaikki usko :-D

 7. Mun ei ehkä pitäis kehdata kertoa tätä sulle, mutta kerron silti. Olen aloittanut taijin, ja se vasta kuule kilauttaisi ehkä sulta hermarit. Siinä nimittäin hiippaillaan ympäriinsä autuaan näköisenä, eikä tartte kauheesti edes hengitellä, jos ei jaksa. Se on niin mun laji! Ainaskin näiden kahden kerran perusteella.

  Tosin on vähän semmoinen olo, että pitäis varmaan tehdä jotain muutakin. KÖh. Jos vaikka sitä joogaa sitten…

 8. no joo, mä kannatan mieluummin tekemistä kuin haahuilua, vaikka nää ns. vyysiset rajoittaakin tekemistä omansa verran. Mut saat sä silti harrastaa! :-D

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s