Kurkkua myöten

Normaali

Olen muutenkin taas pikkasen täynnä sosiaalista mediaa (blogit poislukien), joten tympääntymiseni G+n jatkuvaan vinkkivirtaan menee varmaan samaan pakettiin. G+ssa nimittäin jaetaan tolkuttomasti vinkkejä siitä miten G+aa voi käyttää paremmin ja rikkaammin. Näitä vinkkejä ei ole siis viisi tai kymmenen, tai edes viisi tai kymmenen viikossa, vaan niitä vuotaa saatana satoja koko ajan. Olen alkanut ohittaa ne kokonaan. Omaksi tappiokseni tietysti joojoo, mutta kamoon – kuka jaksaa kokeilla ziljoonaa vinkkiä päivässä? Koska en osaa erottaa, mitkä vinkeistä olisi minulle mitenkään hyödyllisiä, pitäydyn pelkässä peruskäytössä. Kirjoitan, plussaan ja jaan. Laitan kuvan tai linkin kun siltä tuntuu. Musta häsät ei edes kuuluisi G+aan, mutta eikös nekin siellä jo ole. Ärsyttää myös kuvien jatkuva syöttely. Ja sitten sata ihmistä huokailee jollekin ruusulle tai kielon kuvalle ”ooh wonderful”. Olis aika ooh wonderful, jos olisi heillä jotain muutakin sanottavaa!

(Mutta se sitkeä huhu, että G+ olisi jotenkin kuolemassa, se on tosiaankin ihan paskaa. Käyttäjiä ja käyttötapoja tulee koko ajan lisää. Ei vaikuta ihan kuolemalta se. Siellä on vaan toiset porukat kuin Facessa.)

Twitterissä pistin seurattavista tommoset yli 20 pois noin vain heittämällä. Enemmänkin saisi lähteä, koska puhtaasti yritän vain pitää hauskaa siellä, mutta toisaalta monelta suunnata tulee kivoja uutisvinkkejä. Kun uppoan duunin ja oman viihteen maailmaan, multa lipsuu ote oikeaan uutis- ja tapahtumatarjontaan (en vieläkään tajua, miten saatoin missata tiedon Gagan keikasta!) joten sitten Twitter toimii myös uutistoimistonani. Karsiminen on siinä kohtaa siis hiukan vaikeaa.

Mutta. Myös some-hauskaa tässä päivässä! Linkin tänne tarjosi G+ joku tyyppi: http://boards.straightdope.com/sdmb/archive/index.php/t-382264.html (siis tuo eka tarina, viis kommenteista).

Mainokset

9 responses »

 1. Tosta tulikin mieleen, kun joskus kerroin sulle yksityis-twitterini ”osoitteen”, niin mullahan on siellä nyt kai jotain kaksi seuraajaa ja se on myös lukittu ulkopuolisilta. Niin en tokikaan ole niin yksinkertainen, että jakaisin sinne juttujani ihan vain kahdelle ihmiselle, vaan käytin sitä aikanaan ihan vaan juttujen jakamiseen Facebookiin, kun työnantaja oli estänyt FB:n ja salli kuitenkin Twitterin. ;D
  Oli pakko selittää…

  Ehkä vielä joskus alan käyttää sitä tai G+:aa aktiivisesti. Jotenkin ei vaan aika riitä kuin blogeihin ja Facebookiin tällä hetkellä.

 2. Se faceboo syö teidän ajat ja elämän! Lisäksi siellä muuttuu yksityisyys- ym.asetukset jokatoinen päivä, ja mielellään tietty salassa käyttäjiltä. Ei yhtään nirhi sielua? No hyvä.

 3. Mulla ei koskaan ole ollut mitään ongelmia FB:n yksityisyysasetusten kanssa, mutta ymmärrän toki, että vähän heikkolahjaisempia hirvittää. ;D No ei vaan, tarkoitan vaan, että kun tämä tietotekniikka ja web 2.0 on sil viisiin hallussa, että ihan omalla järjenkäytöllä pärjää. Tietoteknisesti rajoittuneemmat vetää kyllä jotain hepuleita kerran viikossa, jopa silloin kun mikään ei oikeasti ole edes muuttunut.

 4. Sanajärjestykset mulla sen sijaan ei ole hallussa näköjään. Miksei omia kommenttejaan pysty editoimaan jälkikäteen? No, ei se mitään.

 5. Apua, en tiedä kuinka pitkälle Gglen lonkerot ylttyy ja seuraako mua nyt miehet mustissa tämän jälkeen, mutta sanon silti: Gglehan tekee ihan saman, paitsi että *kukaan* ei tiedä, mihin se tieto menee, koska maksajia ei ole näkyvissä (toisin kuin FB:ssä, joka on Gglen rinnalla lähinnä tissiliivikauppaa). Ihan selväähän on, ettei kukaan eikä mikään tarjoa palvelua eikä tee jäljitystä ilmaiseksi. Huhutaan Seeiiaasta, huhutaan muista kyttäysorganisaatioista, salaliittoteorioita on ilmassa siellä ja täällä, ja ihan varmaa on se, että tätä nykyä verkossaliikkuja ei ole missään turvassa, on sitten minkä hyvänsä organisaation helmoihin syöksähtänyt. Minäkin iloisesti bloggaan Gglen tiloissa, mutta onneksi niin kovin epäkiinnostavaa, että ehkä ne eivät jaksa sen paremmin perässäni juosta.

  Jos minä nyt kuitenkin mystisesti vaikenen ja katoan, tiedätte kyllä, Ketkä on olleet asialla.

 6. No onhan se niin joojoo, mutta jos joutuu valitsemaan elitistin leiman puolustamalla G+aa tai kivan tavallisen ihmisen leiman suostumalla Facebookiin niinku kaikki muutkin, niin kiitos se elitistin leima tänne heti.

  Olen myöskin täysin epäkiinnostava minäkin kenenkään seeiiaan tms. kannalta. En edes klikkaa mitään mainoksia koskaan.

 7. Mhh, en mää kyllä tommoista jakoa siinä näkisi, mutta ehkä se voi olla niinkin. Kavereina on tietysti sekä elitistejä että kivoja taviksia ja jopa punaniskajuntteja, joten näkyyhän se uutisvirrassa toki, jos sitä ei vähän sorttaa (itsehän olen vain yksinkertaisesti viksu ja viilee, muahahaha). Mulla jäi G+ käytöstä pois (tosin en oo profiilia poistanut) sen jälkeen, kun se perkele halusi, lonkeroiduttuaan kivasti mun uuteen puhelimeen, ja joojoo Android tietysti *on* Ggle eli ihan odotuksenmukaisesti toki, jakaa ja synkronoida ihanasti ihan, ihan kaiken, eikä koskaan ollut ihan täyttä varmuutta siitä, jäihän ne just otetut kuvat nyt varmasti vain itselle. Ehkä ne seikkailee Seeiiaan arkistoissa, enkä pitäisi sitä edes mitenkään mahdottomana, mutta kunhan nyt pysyvät edes siellä. Obama niitä siellä hypistelee ja ihmettelee kalvaan pohjolan kalvaita ihmisiä (hoho).

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s