Loput syksyn leffat

Normaali

(Teksti on suoraan Cinemajan tiedotteesta. Laitan sen tänne itselleni saman verran kuin muillekin :-)

SYKSYN ELOKUVATAPAHTUMAKAUSI JATKUU MONIPUOLISELLA OHJELMISTOLLA

Helsingin elokuvatapahtumakausi jatkuu monipuolisena ennätysyleisön saavuttaneen Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin jälkeen. Pienemmät elokuvatapahtumat jatkavat elokuvayleisön hemmottelua runsaalla kattauksella vaihtoehtoista elokuvaa. Elokuvafestivaalien ja -klubien ohjelmistoissa nähdään monipuolisesti elokuvan eri tyylilajeja ja tuotantomaita.

Lokakuussa Cinemaissí-elokuvafestivaali esittää Latinalaisen Amerikan elokuvia sekä tarjoaa monipuolisia oheistapahtumia niin aikuisille kuin lapsillekin. Suomen suurin ja vanhin kauhu-, fantasia-, sci-fi- ja kulttielokuviin erikoistunut tapahtuma Night Visions järjestetään loka-marraskuun taitteessa. Festivaali juhlistaa tänä vuonna 15-vuotissynttäreitään, minkä kunniaksi ohjelmistossa nähdään enemmän elokuvia kuin koskaan aikaisemmin.

Marraskuinen Vinokino on Suomen ainoa vain homo-, lesbo-, biseksuaali- ja transsukupuoli-elokuvia esittävä festivaali. Vinokinon jälkeen marraskuussa Helsingin lyhytelokuvafestivaali tarjoaa kohtauspaikan lyhytelokuvasta kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville. Sen ohjelmistossa nähdään muun muassa kotimaisen lyhytelokuvan parhaimmisto ja huippuja maailmalta. Helsinki Refugee Film Festival pyrkii marraskuun lopulla lisäämään tietoisuutta siirtolaisuudesta, pakolaisuudesta, ihmiskaupasta, kansalaisuudettomuudesta ja poliittiseen vainoon liittyvistä kysymyksistä.

Syksyn elokuvafestivaalikauden päättää marras-joulukuun vaihteessa Lens Politica – yhteiskunnallisen elokuvan ja taiteen festivaali, joka tarjoaa vuosittaisen foorumin yhteiskunnallisesti kantaaottavalle elokuvalle ja nykytaiteelle sekä yleisön, tekijöiden ja asiantuntijoiden keskustelulle.

Festivaalien lisäksi kuukausittain elokuvanäytöksiä pääkaupunkiseudulla järjestävät elokuvaklubi Kino Kaiku sekä Doc Lounge, Future Shorts ja Pinnan Alta -klubit. Elokuvailtoja tiloissaan järjestää myös Goethe-Institut Finnland.

Lisätietoja syksyn elokuvatapahtumakaudesta tarjoaa Cinemania-opas. Kolmannen kerran julkaistu pääkaupunkiseudun syksyn elokuvafestivaalit ja -tapahtumat yksiin kansiin kokoava Cinemania-opas on jaossa pääkaupunkiseudun kirjastoissa ja baareissa sekä syksyn elokuvatapahtumissa. Nettiversiota oppaasta voi selailla osoitteessa http://www.cinemania.fi, ja uutisia elokuvatapahtumista saa myös Cinemanian Facebook-sivujen kautta http://www.facebook.com/cinemaniaopas.

Syksyn Cinemania-oppaan visuaalisen ilmeen on luonut suositun Fok_It -sarjakuvan tekijä Joonas Rinta-Kanto. Nyt-liitteestäkin tutusta sarjakuvasta julkaistiin juuri kolmas strippikokoelma.

Syksyisin ja keväisin ilmestyvää Cinemania-opasta julkaisee Pääkaupunkiseudun elokuvatapahtumat CINEMAJA ry. Keväällä 2011 perustetun yhdistyksen tehtävänä on parantaa elokuvatapahtumien toimintaedellytyksiä pääkaupunkiseudulla, edistää jäsenten välistä yhteistoimintaa ja taata pääkaupunkiseudun yleisölle mahdollisimman monipuolinen elokuvatarjonta. Yhdistyksen jäseniä ovat noin 20 elokuvafestivaalia ja vakituista elokuvaklubia.

Cinemaissí-elokuvafestivaali 18.-21.10.
Night Visions Maximum Halloween 31.10.-4.11.
Vinokino 9.-11.11.
Helsingin Lyhytelokuvafestivaali 13.-18.11.
Helsinki Refugee Film Festival 22.-25.11.
Lens Politica – yhteiskunnallisen elokuvan ja taiteen festivaali 28.11.-2.12.
Kino Kaiku 12.10., 19.10., 2.11., 9.11., 16.11., 30.11., 7.12., 14.12.
Pinnan Alta 25.10., 22.11., 13.12.
Doc Lounge Helsinki 1.11., 13.12.
Future Shorts Helsinki 14.11., 8.12.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s