Nyt luen

Normaali

Uskomatonta, että viimeinen lomapäivä menossa! Just ehdin päästä tähän rytmiin, ettei tarvi tehdä mitään. Mutta töitä sentään vain kaksi päivää – sekin synkkää ja ikävää – sitten taas lillutaan uudenvuoden yli.

Jotain ehtinyt lueskellakin tässä liian lyhyen loman aikana. Aiemmin olen nauranut kaikki Juoppikset hartaudella läpi, mutta saman sanataiteilijan Kaksipäisen vekaran varjossa ei iskenyt sitten yhtään. Luin ja luin, kunnes luovutin noin puolivälissä kirjaa. Miksi käyttää aikaa moiseen, kun kiinnostavia odottaa vieressä?

Seuraavaksi nappasin 1463 porrasta, koska sivutöiden ja kaverienkin takia nää sokkojutut ja opaskoirajutut vähän niinq kiinnostaisi. Periaatteessa tuossa kirjassa oli paljon hyvää ja just niitä kiinnostaviakin juttuja (esim. koiran ja sokon yhteistyöstä asioita, joita en tiennyt), mutta aaargh sitten tietysti päädyttiin pörräämään myös kristinuskon j/Jumalan ympärillä. Se on aina yhtä rasittavaa. Kirjoittaja, josta on ehkä jo ehtinyt tykkäämään, alentaa itsensä yhtäkkiä joksikin hemmetin piparkakuksi, joka ei tajua uskontojen historiasta ja psykologiasta mitään, vaan hölpöttää yhden ison uskonnon mielikuvitusolennosta ihan tosissaan.

Sesongin jättipotin virkaan astui sitten Shantaram, yli yhdeksänsataa sivua silmiä ja lukukättä ahistavaa mutta mieltä viihdyttävää pikkuprinttiä. Erinomainen kirja, paljon kiinnostavaa kulttuurihölppää ja nasakkaa jännätoiminnan edistymistä, mutta myös selviä tyvenjaksoja, jotka pystyi hyppimään helposti yli, menettämättä mitään juonesta. Jos Intia yhtään kiinnostaa, tässä on kirja sulle.

Sitten, Carlos Ruiz Zafónin uusin Taivasten vanki. Heti Shantaramin jälkeen kirjaa tekee mieli kiittää ekanakin isommasta fontista. Huh! Sisältö on edellisistä Ruiz Zafóneista aika tuttua, mutta sellaiseen tahtoo välillä palata. Zafónit on vähän kuin katselisi jotain vanhaa elokuvaa. Salaperäistä touhua. Salaisuuksia, arvoituksia – kirjoja ja kirjallisuutta koko ajan kunnioittaen.

Tässä ollaan menossa nyt. Mulla on omiakin kirjoja lukematta, mm. Imagen kolumnikoostekirjanen ja Naukulan Mammalta matkatuliaisina saatu Street Cat Bob, josta olenkin utelias selattuani netistä kaikenlaista katista. Laskin, että Taivasten vangin jälkeen lainatut kirjat saa eräpäivää sen verran kaukaa, että ehdin varmaan tässä välissä lukea jotain omiakin.

Mainokset

13 responses »

 1. Lue se Bobin tarina, se on ihana! Sain sen kirjan ystävältä syksyllä ja tuli hyvä mieli. Sellaisia kirjoja tarvitaan aina. Ota kissa kainaloon ja lukekaa yhdessä (me luettiin Mustin kanssa Varjak Käpälä silleen):

 2. Kai tänään jo ehdin aloitella, Taivasten vangista on enää vajaat puolet jäljellä. Ottaisin kyllä kissankin kainaloon, jos niillä jommallakummalla olisi hellyystarvehetki! Se taas on valitettevasti ihan heistä itestä kiinni… eihän ne menneet Joulupukinkaan syliin, kun ei vaan ollu semmonen fiilis (tyhmät) :-/

 3. No ei munkaan kissat olis varmana menneet joulupukin syliin! Ransu nyt ei muutenkaan viihdy sylissä ja Musti olis tod.näk. murissut niin epäilyttävän näköiselle tunkeilijalle.

 4. Ehkäpä enättäisin iltapäivemmällä minäkin istahtaa kirjan kanssa hetkeksi. Ollut touhua tänään. Nyökkäys suuntaasi blogissa- kiitoksen muodossa kun muistutit asianmukaisesta salamista.

 5. WRS hyvä kun toimii, mut en pysty nyt muistamaan, missä mä sen salamin rykäisin näytölle. Oon maistanut sellaista ihan pienen palan jonain toisena vuonna (portugalilaiset tuppaa aina tekemään sitä), mutta nyt kun tiedän minkä verran rasvaa siinä on, en todennäköisesti pystyisi edes maistamaan. Kä-Kääk! Saatiin nimittäin myös resetti tänä vuonna…

 6. Tulit kommentoimaan jotain ja siinä tuli salamit mieleen. Kas kun entisesä elämässäni olen ollut… tuota… erittäinkin tekemisissä Portugalin kulttuurin kanssa ( syy miksi jouduin lähtemään maasta ) joten vieno vinkki toi mieleen välittömästi niiden makkarat. Heh. Ja reseptit on oikein kivoja mutta tosiasia on että jokainen survoo noihin mitä kaapista sattuu löytymään, yleensä tykkäävät kovasti viikunasta ja liotetuista rusinoista.

 7. Ai joo kävin penkomassa sun blogin kommenteissa. Siellähän se oli.

  Jouduit lähtemään maasta!! Huom olen just lukenut kaikkea jännää ja ihan fiiliksissä kuvittelemaan vaikka mitä!

  Mut nyt aloitan Street Cat Bobin. Se on toisella lailla jännää, veikkaan.

 8. klo vaille 24 NYT on Street Cat Bob luettu. Arvasin, ettei voi jättää kesken. Oli niin jänskä että melkein kuin keksitty. Vaan eihän se fantasiaa oo, siellä ne pörrää. Onneksi Jamesilla menee jo varsin hyvin kirjan ansiosta, niin ei tartte koko ajan taistella joka pennistä. Kunnioitan hänen asennettaan kissaa kohtaan. CATS FIRST, niin!

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s