Mums mums

Normaali

Kaalisoppa, se pienikin annos jonka laitoin ”vain itselle”, kesti viisi päivää ja kuutisen lämmitystä. Parani vaan koko ajan. Seuraavaan satsiin voisin laittaa jotain muuta maustetta kuin suolaa ja mustapippuria. Mikähän hapankaalin kanssa kävisi? Olisikohan kuminasta mitä iloa? Anis? Sinapinsiemenet? Korianteri?

Btw kaalisoppaa läpi joulun ei siis tarkoita että ähkyltä olisi ihan vältytty… Olihan täällä toki leipää, liköörikonvehteja, the famous joulumuorin kakkua, hedelmiä, juustoa. Eikä tarvi mennä kauppaan vieläkään, vaikka kotoa pitää löytyä sekä kotisafkat että eväät töihin. Tänään olikin ihanan kevyt päivä, kun söin töissä vain eväsleipiä mehun kaa, pari satsumaa ja pari keksiä. Tuli taas mieleen, miksi ylipäätään syön lounasta kun omilla virityksilläkin pärjäisi. Kai se on jokin päivänkatkaisujuttu – jotain muuta tekemistä kuin työhommeleita vaan?

Yksi vastaus »

  1. Pitääpä kokeilla! Mulla on mausteloota täynnä kaikenlaista, mut voi olla että meirami pitää hakee kaupasta. Valkosipuliakaan en o vielä laittanut. Soppaan menee toki siis hapsukaalin lisäksi tavallista sipulia, porganaa, lanttua, ehkä palsternakkelia tms. ja persliljaa. Oikeastaan kai se on enemmän vihannessoppa, mutta hapankaalia siel on kuitenkin eniten. Haluan säilyttää resettin venäläisen tunnelman, siksi hapankaali- eikä vihannes- :-)

  2. Saksalaisethan tekevät praatvurstiensa kupeeseen hapankaalimuhennosta, jossa haudutukseen käytetään siideriä tai omenamehua. Voisi toimia myös keitossa mausteena.

  3. Mmmm! Kiinnostavaa!

    Muistin aamulla että oon joskus tehnyt hapankaali-mandariinisoppaa. Penkaisin resettin esiin ja kuljettelen sitä kauppaan nyt kunhan pääsen duunista. On hyvää sekin.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!