Kirves ja lumihanki

Normaali

On pelottavaa, että parisuhteesta on väsätty sellainen normi, että vailla ajatuksen häivää sitä kohti mönkii nekin, joille parisuhde ei vaan sovi. Itsereflektio nollassa. Tottakai kun kaikki muutkin. Se on luonnollista! Perhe! Jumala ja kristinusko! Suku, vanhemmat ja mitä naapuritkin sanoo. En oo muita huonompi! Kelpaan!

Tajuan sen, että nuorena kun hormoonit pörpöttää yli kaiken muun eikä elämänkokemusta ole tulitikun vertaa, niin miettiminen voi olla vähissä. Sitä vaan pyrkii kohti jotain aikuisuuden takaavaa olotilaa, suhdetta jossa pääsee pois lapsen asemasta ja panemaan vertaistaan. Ne toisella, kolmannella, kuudennella kierroksella olevat aikuiset muodostuu silleen, että entiset teinit ei vieläkään malta pysähtyä miettimään, onko tää kuudes vaimo/mies ylipäätään sitä mitä mä haluan. Jos haluaa käyttäytyä parisuhteessakin niin kuin eläisi yksin, eikö sitten olisi ihan vain yksinkertaisempaa elää yksin?

Vaan ei. Vittu kun näkiskin.

Raaka tosiasia on kuitenkin, että ihminen itse on ainoa, jonka kanssa joutuu takuuvarmasti viettämään loppuikänsä. Siksi olisi fiksumpaa ottaa lusikka kauniiseen käteen ja opetella olemaan onnellinen… kenen kanssa? Juu, ihan oikein: itsensä kanssa. Niin kauan kun sellaista ei osaa, on turha vaivata muita ihmisiä hysteriallaan. ”Hän täydentää minut!” Jep, sun seuraavaan avioeroon saakka. Tai siihen saakka kun vedät täydentäjää päihin.

Perhesurmille ja muulle paskalle etsitään syitä ja syntyjä syviä oikein komiteoiden voimin. Mä voin auttaa: perhesurmat johtuu siitä, että ihmiset on niin vitun tyhmiä.

’Nuff said.

Mainokset

8 responses »

 1. Siis mikä saatanan lussu on edes kirjoittanut tuon sankaritarinan uhrautuvasta, nurkkaan ajetusta miespolosta. Että hankkiutui lääkäriinkin! Toisin kuin tyypilliset suomalaismiehet! Siinä sitä kuulkaa on arjen sankaruutta, vaikka oravanpyörään varmasti tosi kierosti ajettu uhrimme edelleenkin kokee vaimonsa olevan syypään siihen että hänen näin piti yrittää tämä tappaa. On se kuitenkin upeaa ka sisukasta ja varmasti kautta Kalevalan ylistettyä että perhe kuitenkin koossa on pysynyt ja kassos, ei sitä toista lastakaan saanut tapettua vaikka ne pennut niin ikäviä ovat että niiden täytyy päivittäin syödäkin eikä ne vauvoina kato tajua kuinka tärkeää on vuorotöissä käyvän isän saada elää omilla aikatauluillaan. Että voisko koliikit kiitti huutaa ens viikon tiistaina kun on päivävuoro, kiitti! Mutta ei ne tajua. Voi fan että kusipäitä löytyy tältä pallonpuoliskolta. Miksi pitää tuollaisista urpoista näin raivostua. Oma moka kai.

 2. Tiina, laitoin sulle mailissa kopion.

  Kyl näistä saa ja voi raivostua. Jotain rajaa sille ”ymmärtämisellekin”, perkele. Baa baa voi kun sulla on vaikeeta laalaa. Kai on vaikeeta, jos on urpo.

 3. Kiitos!

  Oli pakko mennä incognito (tapa jolla tuon Hesarin 5 artikkelia/viikko pystyy kiertämään, mutta en aiemmin jaksanut vaivautua) lukemaan kommentit sieltä jutun perästä. Suurin osa kommenteistakin oli ihan outoja. Syytettiin vaimoa narsismista ja kerrottiin omista kokemuksista suhteessa, jossa nainen oli niin ärsyttävä että teki mieli lyödä. Kellekään ei tuntunut tulevan mieleen, että siinä suhteessa ei tosiaan ole pakko olla, jos tuntuu vaikealta.

 4. Ja sitten tuohon liittyvässä jutussa ”Ero, potkut ja stressi ajavat miehen lyömään vaimoa”. Silleen se miesparka vain ajautuu. Vidunviddu.

 5. Minä olisin halunnut lukea myös vaimon näkökulman. Ja mielellään ilman toimittajan suodatusta. Jäinkin miettimään, kuinka paljon miehen haastattelussa on miestä itseään, kuinka paljon toimittajan tulkintaa.

  Mieleeni tuli, että mies on voinut kertoa haastattelutilanteessa siitä, millaisia ajatuksia hänellä on liikkunut ennen tapahtumia. Nyt hän on hämillään, koska ei oikeasti ymmärrä lainkaan omaa käytöstään. Tai jotakin. Onneksi hän älysi hakea apua Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. – Sinänsä ei siis mikään haastattelun mestariteos, koska herättää jopa raivokkaita mielipiteitä, kuten ei ollut myöskään se toisen jutun otsikointi. No, ehkä sitä voi puolustaa myyvyydellä. Vertaa oma otsikkoehdotukseni: ”Miehillä esiintyy pahoja psyykkisiä häiriöitä stressitilanteissa”.

 6. Musta se vaimon näkökulma olisi pitänyt ilmestyä jo lehteen, kun juttu oli kuuma. Eli toimittajan olisi ehkis pitänyt älytä etukäteen, että tällainen kuumentaa tunteita, varsinkin kun ite oli kirjoittanut sen vain ukon tarinana. Olisi ollut fiksua haastatella myös vaimo ja julkaista kohta perään.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s