Kahden päivän kokemuksella

Normaali

Kahden päivän Netvibes ja WP:n readeri -kokemuksella: Netvibes. Wööpöö päivittää salamannopeasti, mutta sillä on vielä tyhmempi käyttöliittymä kuin tuolla toisella. Juttuja ei näe readerissa kokonaisena itkemälläkään, mutta ei auta myöskään klikata sisään blogin nimestä, vaan ainoastaan artikkelin nimestä. Silleen pääsee lukemaan koko jutun.

Netvibes taas tuo jutut kokonaisina näkyviin – joskin ihan satunnaisessa järjestyksessä, jos on siinä isossa näkymässä – ja itse blogiin pääsee ihan vain nakkaamalla oikeanpuoleista nuolta kun on artikkelin kohdalla. Mutta voi katsella päivitettyjä myös per blogi, oma valinta. Päivitetyissä näkyy merkintä. On tämä paljon selvempi, vaikka päivitykset tuleekin isommalla viipeellä.

Mainokset

2 responses »

  1. En ole vuosiin seurannut feedejä natiivista Google Readerista. Sen sijaan olen lukenut Google Readeriani Flipboard-appilla. Siinä merkinnöistä näkyy alku, otsikkoa klikkaamalla näkee koko jutun Flipboardissa ja sitten vielä kerran klikkaamalla pääsee alkuperäiseen merkintään (esim. kun on himo kommentoida). Kun olen tottunut tähänkin asti selaamaan tuollaisia typistettyjä viestejä, pärjäisin ok myös WP:n lukijassa. Tarkemmin kun aloin ajatella, niin pelkkiä pieniä introja näkyy myös niistä blogeista, joita seuraan Bloggerin-lukijalla. Ja kun vieläkin tarkemmin mietin, niin oikeastaan olen ihan tyytyväinen, että virassa näkyy vain intro, sillä seuraan Google Readerin kautta myös paljon sellaista, mistä on lähinnä tarkoitus pysyä kärryillä, ja vain satunnaiseti lukea pintaa syvemmältä.

    Eli voisi luulla, että voisin siirtyä WP-lukijaan, mutten voi. Nimittäin vaikka se tuojajuttu toi tilausteni osoitteet, niin jotain häikkää siinä on, koska vain osa tulee virtaan mukaan (kun ensin olen klikannut linkkiä siinä tuontilistassa). Suurimmasta osasta tulee vain täpsykkä, että ”follow”, mutta mitään ei näy :(

    Kunhan tästä jossain vaiheessa ehdin, pitää perehtyä, onko jokin muu tapa tuoda syötteet Flipboardiin kuin Google Reader. Tykkään nimittäin kovasti Flipboardin käyttöliittymästä iPadilla. Sitä kautta seuraan myös Linkedinistä tulevaa virtaa ja Twitteriä (paitsi, että Twitterin suhteen olen todella laiska lukija, vaikka Flipboardilla niistä jutuista tulee edes jotenkuten luettavia, koska pelkkien 140 merkin sijasta Flipboard näyttää suoraan linkatut jutut).

    Huh, tulipa pitkä ja sekava jorina! Enemmän vissiin itselleni selkiytin ajatuksiani kuin sinulle kerroin, sori, että täytin laatikkosi itsekekseisellä höpinälläni.

  2. Ei anteeksipyytelyjä, nää on tärkeitä juttuja täällä :-) WP. Niin mullakin jäi osa tuoduista blogeista linkeiksi; jos niitä klikkasi, tuli vain jotain ”followers 0” eikä mitään tekstiä. Päättelin, että moni niistä on lopettanut tai päivittänyt liian pitkä aika sitten. Laitoin ne vaan pois, naks. Mulle jäi kuitenkin haetuista 5/6. Oikeastaan en välitä, koska käytän mieluummin Netvibesia kunnes löytyy jokin parempi. Netvibes haki kaikki.

    Google Readerissa mulla oli blogeja kahdella tilillä: sellaisia joihin en aikonut kommentoida ikinä eli luin vaan asiaa; toisella tilillä oli ne joihin kommentoin ja jotka on siis enemmän viihdekäyttöä. Laitoin nää kaikki yhteen Netvibesissa.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s