Ei suinkaan lahjus

Normaali

”…kyseessä ei ole lahja, vaan esittely uutuustuotteista, jonka avulla hallintoneuvostonkin jäsenet voivat seurata alkoholiolojen kehitystä.”, sanoopi Alko, kun hallintoneuvoston jäsen valitti saamastaan vinkkulahjuksesta.

Tuotanuanaa. Alkon myyjien kai pitäisi ennen kaikkea tietää, mitä myyvät? Silloin kun niitä hommia vielä tein, ei meille tullut kotiovelle laakia uutuusviinejä kolmesti vuodessa, ihan itse ne piti postista hakea. Eiku hitto, muistankos mä väärin? Joo, eikun meillä taisikin olla maistatustilaisuuksia, joissa saatiin lasin pohjalle tilkka tuotetta, ja valvotusti lutkutettiin menemään se, samalla kun mietittiin siitä ääneen jotain. Niinhän se menikin.

Mitä ei ollut maistatuksessa, ne loput saatiin sitten ihan itse ostaa työpaikan hyllystä.

Mainokset

7 responses »

 1. Ööh häh? Onko Alkon hallintoneuvoston jäseninä kenties niin persaukisia henkilöitä, ettei heillä ole varaa ostaa uutuusviinejään itse, vaan maistamatta jäisi, ellei Alko niitä lahjoittaisi?

  Siinä on kieltämättä uutisarvoa, että vanhojen puolueiden kansanedustajien joukosta löytyy selkärankainen yksilö, joka kyseenalaistaa Maan Tavan. Tsemppiä Pauli Kiurulle!

 2. Kyllä, harvinaisen suoraselkäistä! Vitutuksen määrä niiden muiden joukossa saattaa olla jonniinmoinen, koska nythän tämä maan tapa eli lahjominen (eeeeeihän Suomessa ole korruptiota!) joutuu luupin alle .. joksikin aikaa … saa nähdä, muuttuuko mikään oikeasti.

 3. Meille järjestettiin silloin 80-luvun lopussa 2 maistatustilaisuutta vuodessa. Silloin kuin ne ”uutuusviinit” tulivat. Ei tullut usein. Tuo oli varsinainen uutinen!

 4. Jotakuinkin näin. Ei paljo lahjakoreja näkynyt :-D

  Oho hups, nyt kaikki tietää että täällä mellastaa jo kaksi ex-viinakauppiasta!

 5. ”nyt kaikki tietää että täällä mellastaa jo kaksi ex-viinakauppiasta”
  Ja yksi ex-viinakauppiaan jälkeläinen :D

  Ja maistatustilaisuuksissa muistan äitini joskus käyneen. Kertoi, että tippa on lasin pohjalla ja sitä pyöritellään, haistellaan ja lopulta maistetaan. Eikä siitä lainkaan huomannut maistamisen vaikutuksia kun se tuli kotiin. Vissiin puhui totta siitä, että pieni tilkka oli lasin pohjalla…

 6. Henna, tervetuloa kosteaan joukkoon, haha! :-D Just tuota ne maistatukset oli. Enimmäkseen. Tosin meille Hartwall (tai joku..?) järjesti myös kesätapahtuman, jossa pelattiin lentopalleroa ja pamistiin yön pitkä, ilmaiset kaljat ja lomperot niin paljon kuin jaksoi kitata. Sen illan jälkeen heräsin työkaverin olkkarin pöydän alta silmätulehduksessa. Oho. Kyllä sitä nuorena jaksoi…

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s