Pakko tuijottaa

Normaali
Finaali. Koko perhe katsoo.

Finaali. Koko perhe katsoo.

Pakko tanssia on ollut mun kevään valo. Upeita, lahjakkaita ihmisiä tekemässä taitojensa huipulla erilaisia tanssijuttuja. Ohjelmalla on kuulemma olleet riittämättömät katsojaluvut. Niin, onhan se varmaan helpompi katsoa BB-talon idioottien alentavan itsensä, mutta onko se oikeasti palkitsevampaa? En ihan saa siitä langanpäästä kiinni. Kuvittelisin, että itseäni fiksumpien ja taidokkaampien seura olisi kiinnostavampaa, olipa se live-elämää tai virtuaalista seuraa.

Kilpailusta: ihan sama kuka voitti. Kaikki ryhmät ja yksilöt oli Suomen huippua omassa lajissaan. Myös ne ennen finaalia tippuneet.

Mainokset

4 responses »

  1. Olen samaa mieltä. Olen häikäistyneenä katsellut tuota ohjelmaa koko kevään ja Nauttinut. Aivan huikeita esityksiä, iloa ja taituruutta. Todella hyvä ohjelma.

    Minua on ärsyttänyt se, että tuosta ohjelmasta tehtiin floppi, ennen kuin ensimmäistäkään jaksoa tuli telkkarista. Se on varmaankin vaikuttanut siihen, että katsojia ei ehkä ole ollut riittävästi. Toivoisin, että ihmiset ihan itse katsoisivat ohjelmia ja tekisivät ihan itse niistä päätelmänsä, eivätkä menisi tuollaiseen kollektiiviseen haukkumiseen (näkemättä koko ohjelmaa) ja huuteluiden lammasmaiseen seuraamiseen.

  2. Uskon, että ovat lahjakkaita ja taidokkaita. Itselleni tanssi ei sitten kuitenkaan ole se laji, joka sysäisi liikkeelle juuri minkäänlaista aivotoimintaa. Se ei siis varmaan rinkuta yhtään ainutta peilineuronia meikäläisellä. Mutta minä kuulunkin niihin, jotka töllää jotain BB:tä ja selviytyjiä ihan vaan sen sosiaalisen pelin vuoksi. Hassua, että se juonittelu ja kaveeraaminen, että ”kuka on kenenkin kaveri” ja ”kenestä me ei tykätä” on sitten lopulta kuitenkin yksi ihmisen tärkeimmistä taidoista kaikissa sosiaalisissa kuvioissa ala-asteelta huippupolitiikkaan, mutta sitä ei sitten kuitenkaan haluta ymmärtää eikä missään nimessä hyväksyä oikeaksi taidoksi kuten tanssitaito tai laulutaito tai kokkaustaito.

  3. Sosiaalinen peli esim. BB:n esittelemässä muodossa on käsittääkseni manipuloitua aina siitä perusasetelmasta lähtien, että kyseessä on tv-ohjelma, käsikirjoitettu ja ohjattu suuremmassa mitassa kuin mitä katsojien annetaan ymmärtää. Plus sitten kaikki se muu manipulaatiohässäkkä siihen päälle eli koko tämä ns. sosiaalinen pelailu talolaisten kesken. En saa sellaisesta mitään tavallisessakaan elämässä, musta vaan manipulointi ja sullemulle selänpesut on jotenkin hirveän noloa. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän niitä tunnistaa ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Liikaa jo live-elämässä – miksi katsoisin teeveestä jotain yhtä noloa?

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s