Hymy

Normaali
hymynaama hedelmistä

Iloinen hedukulho

Sielu kiittää auringonvalosta!

Olen jo vuosia ostanut kaikki ”välikausitakit” (kuka enää ymmärtää tuota sanaa?) uffalta. Kymmenen vuoden sisään kaksi talvitakkia on tullut kaupasta, mutta kaikki muut the UFF department store for ladies and gentlemen. Vuorillisen nahkatakin lyhyt sesonki alkaa ehkä olla ohi, jotain kepoisempaa kaipasin. Tänään löysin taas kaksi pitkää takkia. Kaksi kunnollista takkia yhteensä 8 euroa. No ei perkele, en ees kattonut hintoja ja meinasin pökrätä kassalla.

Uffatakeissa on vielä sekin hyvä, että sitten kun niihin kyllästyy, senkun vie takas. Ei paljon polttele.

Muuten olen edelleen pidättäytynyt ostelemasta mitään. Ylläriksi itselleni kaivoin kesävaatteet esiin. Sama efekti kuin joka vuosi: en muistanut mulla olevan tällaista paitaa tai näitä housuja, woohoo, uusia vaatteita! Halavalla männöö. Ensi viikonloppuna on kokoontumisajot, kiva saada jotain ”uutta” sinne päälle.

Tänään pesin lattian. Hikijumppaa 40 min, muuta jumppaa ei tarvittu. Vaikka pesen sen vain pari kolme kertaa vuodessa, eipä tuo taaskaan ollut kovin likainen. Omatunto – tai joku – se vaan mäkättää, jos ei lattiaa kuuraa silloin kun ihan oikeasti alkaa sisälmyksissä tuntua, että on aika. Kissablogissa suurta julkisuutta saanut juuttimatto on siitä veikeä vehjes, että se murentaa itseään jauhoksi lattialle, alleen. Jonain päivänä kun tulen töistä, lattialla on enää kasa ruskeaa jauhoa. Byyh.

17 responses »

 1. En ehkä koskaan tule ymmärtämään kuinka meidän lattiat on niin täynnä ektoplasmaa viikottaisissa moppailuissa. Joten ymmärrettävästi hiljennyin ja luin kolmesti ”2-3 kertaa vuodessa” hämmennyksen vallitessa. Ihan vain että tiesin oikeasti lukeneeni oikein. Kuinka sä sen teet!?! Meillä täytyy välillä riekkua lattioiden kimpussa pariinkin otteeseen viikossa, ihan vain sen mystisen laskeuman johdosta. Eikä meillä ole edes kissoja.
  Inquiring minds insist upon knowing!

 2. Sullahan on lapsi, kai se vaikuttaa heti! Teillä varmaan myös tehdään asioita, no meil ei tehdä mitään, esim. ruokaa tai askarteluja varsin harvoin. Imuroin kerran viikossa. Ei kissasta (siis yksi enää) tuu paljonkaan karvoja. Kuvittelisin että ilmanvaihto ja avonaiset ikkunat tuo suurimman tarpeen lattioiden pesuun edes joskus. Pienenpieni hötö.

  Tavallisesti kyllä pyyhkäisen lattiaa samalla jos vaihdan huonekalujen paikkoja. Sekin auttaa lykkäämään oikeaa pesua. Eteisen lattian pesen ehkä kerran tai pari enemmän, ihan vain kun siinä mellastaa niin kissanhiekkaa kuin ulkoa tulevaa roinaa.

  Rankkaa puuhaa on toi semmoisella kertaa kun ei halua käyttää moppia vaan ottaa oikeasti, manuaalisesti oikein rätin kanssa ja hartaudella. Huh-huh.

 3. Joo no kyllähän toi muksu on yksi pannulta karannut popkorni ja näin päin pois mut silti.
  Ja joo, teen kaiken alusta asti ( siis sämpylöistä sapuskoihin ) kyökissä ja askartelu tapahtuu majatalossamme päivittäiseen tahtiin. Nyt kun funtsin, meillä sutisee ihan simona.

 4. 2-3 kertaa vuodessa. Vaikuttavaa. Ei toimisi meillä, kämppä juoksisi kuukaudessa alta karkuun.

  Mutta on aika maaninen tuo sun hedelmäkulho :D

 5. Kohta alkaa tuntua että oon jotenkin epä ja että oikeesti meillä varmaan kahlataan polvia myöten vanhoissa kaurapuuroissa, kunhan puhun vaan että lattia pestään… :-D Oikeesti kyl ei, kaikki täällä käyneet tietää. Byhyy. No ku ei täällä TAPAHDU mitään, ei likakaan hillu.

  Hedelmäkulho oli tosiaankin sen verran maaninen että heti otti silmään kun se tuossa pöydällä esittäytyi. Ja eiku kameraa hakemaan :-)

 6. Tulipa tuossa yön hiljaisina tunteina mieleen eräskin synttärijuhla jolloin ovesta punkesi kymmenen nuppia verson vieraita. Possee viipyi … kaksi?… tuntia jonka jälkeen näytti siltä kuin ei olisi milloinkaan dyykattu lattioita ( olin pessyt ne saman päivän lattialla ) joten olen nyt kyllä täysin taipuvainen olemaan touhun ja ryönän suorasta korrelaatiosta.

 7. Mä voin olla talviaikaan pesemättä lattioita jopa 5-6kk. Muuten pesen 2-3kk välein ja välillä saatan sipaista osan keittiön lattiasta erikseen. Imuroin viikottain. Teen ruokaa. Ei ole lapsia. Lautalattiat ei vaan jotenkin likaannu.

 8. Mulla on tammiparketti. Ja tosiaan, auttaa se kun aina välillä pyyhkäisee, ja varsinkin jos ottaa tippuneet kahvit ja vedet heti pois. Kuivat roskat nyt saakin jäädä, nehän imuroidaan kumminkin sitten perjantaina…

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s