Uffaffaa

Normaali

Kivasti toisenlainen jännäkikkare tämä Hyväntekijät. Ei tarvinnut odotella kansitekstejä pitemmälle että mieleen hilautui YLEn UFF – Ryysyillä rikkauksiin -dokkaripätkä. Samaa tarinaa. On toi uffa kyllä tavan orjaplantaasi. Mut jos ei vie kierrätysvaatteita uffalle, sit jää vaihtoehdot Jeesus-Fida (lähellä, mutta miksi tukisin uskishömppiä?) tai kissatalon kirppari (kaukana, mutta asiaa). Vissiin laiskaperseenkin on vedettävä ryhdit ja kerättävä vain ja ainoastaan kissatalolle. Muut kohteet sisältää liikaa hyväuskoisten huijaamista.

10 responses »

  1. Itse kannatan Kierrätyskeskusta ja SPR:n Konttia. Molempien keräyspisteitä onneksi tarpeeksi lähellä.

  2. Fidalla on kahdenlaista toimintaa. Kehitysyhteistyöpuoli on kokonaan/osittain valtion rahoittamaa ja toimii hyvin. Lähetystyöpuoli taas on omarahoitteista (kirppikset). Mä vien aina fidalle.

  3. Tuossa linkissä YLEn eka puuttuminen asiaan on jo vuodelta 1992 ja siitä sitten tuoreempiin. Eikä oo ainoa mediatalo joka on tarttunut kii. Ihan hyvä että toi kirjakin on olemassa, vaikkei se mikään dokkari ookaan. Tarpeeksi läheltä viistää kumminkin ;->

  4. Keräyskonttien sijoittelu on kyllä hämärää. Huoltoasemilla, automarketeissa, isoilla jätekeräyspisteillä..mutta autottomat ihmiset unohdetaan ihan täysin. Eikö muka jalankulkijat ja joukkoliikenteen kannattajat omista ylimääräistä?
    Pelastusarmeijan laatikot ovat myös ihan kannatettavia, vaikken siitä sanasta niin välitäkään. Jakavat ne sentään soppaa ja saippuaakin, mikä on imao se kannatettavin mahdollinen auttamisen muoto.

  5. Vastaanottokeskukset ottavat vaatteita vastaan. Menevät ainakin suoraan ihmisten päälle. Itse olen roudannut niihin lastenvaatteita ja leluja. Voi viedä suoraan (Helsingin kantakaupungissa esim. Kalliossa Kaarlenkadulla sekä Uudenmaankadulla) tai soittaa etukäteen, että onko tilaa. Koskaan ei ole ovelta käännytetty.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s