Pätkii

Normaali

Täti ei taas tajua. Arman ja Viimeinen ristiretki (Jimillä, jos joku ei tiedä). Twitterissä kävi mekkala etukäteen, ja käy tietysti edelleen. Ihmiset palvoo ja itkee ja saa sydämentykytyksiä, kun jaksot on niin mielettömii ja Arman on niin kova.

Olen nyt katsonut ne kaksi jaksoa, jotka on esitetty. Hyvät puolet on ohjelmaidea sinänsä ja se, että kuvatusta materiaalista oikeasti näkee toisenlaista elämää ja ehkä se ruuvaa jonkun mielessä asioita realistisempaan mittakaavaan. Jos ei ole ennen nähnyt, meinaan. Tabula rasa. Mutta en mä saa itseäni palvomaan sitä, että joku menee tilapäisesti kokemaan köyhempää tai vaarallisempaa elämää kuvausryhmän kanssa. Kamerat otetaan positiivisella uteliaisuudella vastaan melkein missä vaan, sillä ihmisten palo erityisasemaan – vaikkapa julkisuuteen, leffaan – on kova. Ja siten kamera on myös turistiukon suojakeino samalla kun hän näkee ja tekee tosielämän draamaa.

Koko ajan kun katsoin jaksoja, mielessä pyöri ne Twitterin ihastuneet ja kyyneleiset kommentit, enkä millään pystynyt kytkemään niitä siihen mitä katsoin. Kuvittelin kirjoittavani itse Twitteriin vastaavaa ”Arman sä oot maailman kovin jätkä” ja melkein puklu pyrki suuhun. En vaan tajua yhteyttä palvonnan ja näiden filmien välillä. Eikö porukat tajua, että näissä on ennakkosuunnitelma, paikalliset fixaajat, diilit ja kamerat läsnä, vai mikä vikana? Ja että Arman itse nostattaa draamaa kuvauksillaan ja repliikeillään? Ei sitä nyt niin vaikea ole nähdä, jos on ikinä katsonut telkkaria.

6 responses »

  1. Mä en ole katsonut sitä sarjaa yhtään jaksoa, koska mulle tuli jo pelkistä mainoksista aivan sama fiilis kuin sulle. Jotenkin se kun Arman jossain hädissään huutelee, että ”kytät, kytät!”, ikään kuin kukaan muu siellä ymmärtäisi edes mitä se sanoo, ja kamerat mukana. Hei pliis…

    Toki ajatus on hieno, että me kermaperseet täällä nähdään miten huonosti joillain toisilla on asiat, mutta en oo jaksanut nyt vaan syttyä sille sarjalle.

  2. Ihan samaa mietin, kun Twitterin yllyttämänä katsoin sarjasta ekan jakson. Ajattelin jo että oonko tullut yhtäkkiä superkyyniseksi kun ei yhtään itkettäny, vähän vaan ärsytti.

  3. Moi! Hyvä aihe. Koko julkkis-palvonta itsessään on aina ihmetyttänyt minua suuresti. Palvotaan palvomisen vuoksi. Syyksi riittää kuuluisuus. Itse en olen sekä sattumalta (tietämättäni) että projektien puolesta ollut tekemisissä julkkisten kanssa. He ovat tosi tavallisia ihmisiä. Ihan yhtä suuria (ja suurempiakin) persoonia on ihan matti-maija-meikäläisissäkin. Oisko kyse jostain laumakäyttäytymismallista? Ja mikä tahansa asia/ihminen/ohjelma nousee palvonnan asteelle, kunhan sitä tarpeeksi markkinoidaan.

  4. Palvojat voi sitäpaitsi olla melko nuoriakin. Asenne ja laumahenki voi johtua osin siitäkin. Kun taas me wanhat kääkkelit todetaan että jep jep, nähty on :-D

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s