Siivet vie suht tiuhaan

Normaali

Mistä mä sen luin… Ylioppilaslehdestä? Kuukausiliitteestä? No tää vähän päälle parikymppinen likka, joka lentää joka viikonloppu käymään vähän jossain. Yks kerta lensi Pääsiäissaarille (siis pallon toiselle puolelle) kolmeksi päiväksi. Joku toinen kerta sitten jonnekin muualle. Joka viikonloppu.

Luin kuin ulkoavaruuden olennosta. Ei vaan jotenkin mee kaaliin… miten joku voi jaksaa tuollaista? Vapaaehtoisesti. Joka perjantai Helsinki-Vantaa here I come, lähtöselvitys, turvatarkastus ja lento. Ei ois taipunut multa nuorempanakaan. Nytkin mehustelen viikkokausia etu- ja jälkikäteen sitä, kuin sain itteni lähtemään naapurimaan pääkaupunkiin kerran kolmessa vuodessa. Woohoo, Tukholma, SEKÄ 2010 ETTÄ 2013!

En tiiä. Oon vaan jotenkin niin ällistynyt että en pysty oikein edes miettimään. Matkustaako se pelkillä käsipakaaseilla? Suunnitteleeko se juttuja etukäteen vai menee vaan? Mistä se saa rahaa? Kuinka pitkään se on jaksanut tuota? Onko ikinä semmoinen tunne, että xitut, lähen kesämökille enkä tuu pois viikkoon? Jatkuvan lentämisen epäekologisuudesta en edes ala, tässä keississä on mietittävänä niin paljon kummallisempiakin motiiveja ja tottumuksia.

Vaan ehkä sitä vaan pitää mennä niin kauan kuin jaksaa ja on fyffee. Who knows.

7 responses »

 1. Huh, aika puuduttavaa hommaa, voisin kuvitella. Mitä se yrittää todistella ja kenelle?
  Itelleni kyllä tuli ekana mieleen, että millä rahalla ja miten iso hiilijalanjälki sillä on.

 2. /mek hehe, aijoo piti mainita, että jutussa sanottiin vielä että ”tällä tytöllä ei ole jetlagia” koska hän nukkuu kaikki lennot. Silleen kai aika kätevää, jos koko ajan lentää, mutta silti …miten voi jaksaa?

 3. Mua ihmetyttää, että mistä se raha riittää? Ei kai voi olla niin hyvä palkkainen työ, että rahaa on rajattomasti ja jossa ei tarvitse juurikaan käydä, että on aikaa lennellä pitkin maailmaa? Lähimaille nyt pääsee viikonlopuksikin, mutta siihen ei viikonloppu riitä, että lennetään maapallon toiselle puolelle kolmeksi päiväksi.

  Sinänsä tuollaiset lyhyet matkat ymmärrän, mutta en tuolla tahdilla. Mutta en ehkä ole paras sanomaan, 2011 kävin Tukholmassa ja tänä vuonna Pietarissa. On reissattu!

 4. Tätäkin pohdittiin tänään useamman aivon voimin. No, jos se tekee vaik muutamankin tunnin duunia viikossa, siitä saa jotain (pienellä veroprossalla, jos on opiskelija, tai pimeenä jos niin sovitaan, who knows). Jos ei shoppaile, rahaa jää (koettu itsekin). Jos ei ole väliä minne menee, äkkilähdöt on kai halpoja. Eikähän me tiedetä, mitä se matkoilla tekee, jos vaikka … tienaa? ;-) Musta tää taloudellinen puoli on nippanappa mahdollinen, vaikka ei olisi mikään perijätärkään. Enemmän ihmetyttää se lentokentillä ravaamisen jaksaminen. Ei niin NIIN ei vaan lähtis monelta.

  Kummallista, miten tää jäikin vaivaamaan! Jos olisin tiennyt, olisin ottanut sen jutun talteen. Nyt en edes tiedä, mikä lehti se oli! Ehkä löydän sen vielä duunista, mutta meen sinne vasta ensi viikolla.

 5. kiinnostavaa! kaverilla ja puolisollaan oli taannoin seinäkalenteri, jonka kuukausikuvassa oli aina joku eurooppalainen pääkaupunki. sit ne aina siinä kuussa matkusti sinne kaupunkiin. minusta sekin oli jo aika paljon, mutta kyllä kai sitä nuorena ja kerran kuussa viikkis jossain on taloudellisestikin ihan mahdollista. dink.

 6. Päivitysilmoitus: Löytyi! | Laua ääres

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s