Minisaarna

Normaali

Tää rupee nyt menemään ihan mahottomaksi, tää työelämä. Siellä pitää tehä töitä koko ajan! Yöelämä sitten, töitä sitä tulee tehtyä sielläkin kun ei silmät jaksa lukea niin pitkään että tajunta sammuisi. Olen kokeillut erilaisia yhdistelmiä laillisia huumeita, kuten melatoniini plus 5mg pami, tai melatoniini ja puolikas Zopinox, tai melatoniini ja lihasrelaksantti. Nukuttaahan ne (varmemmin kuin pelkkä melatoniini) mutta kyl on herääminen hidasta. Joskus sitä herää vasta kun on tullut duunista :-(

– – – –

Seuraa päivän minisaarna. Aiheena roskien lajittelu.

EI SE OO NIIN VAIKEETA, URPOT! (Et sä, kun ne toiset.) Jokaisen jäteastian kannessa lukee, mitä sinne ei saa laittaa ja mitä saa! Yksi aamu poimin lasinkeräyksestä 12-osaisen fakin astiaston ja tarkistin oikein, sanotaanko pöntön kannessa että ei posliinia, ei keramiikkaa. Tietenkin sanotaan! Nämä lukutaidottomat pellet pilaa kaikkien muiden kierrätyksen samalla kun itse öllönmöllöttelevät omat roskansa mihin sattuu. Ja ne pahvilaatikot oikeesti voi litistää ja laittaa siihen pahvilootaan, PAHVIT, eikä jättää katoksen lattialle.

Alakerran ravintola oli kerryttänyt ja kerryttänyt peltipurkkivuorta omaan katokseensa ties kuinka monta viikkoa. Menin sitten lopulta katsomaan, mikä siinä maksaa. Voihan niitä kuskeja soittaa paikalle, jos ei ne muuten tule. No ylläri, näiden pönttöjen kansissa ei ollutkaan kerääjien puhelinnumeroita, eli sitä kautta ei lähetä purkamaan vuorta. Sen sijaan huomasin, että tyypit oli laittaneet metallipurkit lasinkeräysastiaan (ja vuoreksi sen ulkopuolelle), joten koska roskakuskit on periaatteen miehiä (lue: jäykkäniskaperoja), niin nehän EI tyhjennä lasiastiaa jossa on metallia.

Ravintola saa multa anteeksi, koska ne on ulkkareita ja tuskin niiden keittiöväki osaa lukea yhtään mitään kieltä. Sanoin hoville nätisti siitä lajittelusta, että ei ne purkit lähde sieltä ikinä jos ne ei ole oikeassa astiassa, valitan, tää on Suomee tämä. Heti samana iltana ainakin pönttöön päätyneet purkit vaihtoivat itsensä ihan oikeaan paikkaan. Nää osaa kun niitä neuvoo. Mutta talon suomalaiset urpoidiootit ei vaan opi, vaikka ohjelappuja on sekä katoksessa että jaettu joka asuntoon. GRRRR!

6 responses »

  1. Niin tuttua! Joudun ihan liian usein esim. nakkailemaan lehtiroskisesta pois sekajätepusseja. Ja ärsyttää, kun kelpo kamaa heitetään roskiin, vaikka lähin hyväntekeväisyyskirppis on muutaman sadan metrin päässä. Tai se, että nakataan roskiin kännykkä akkuineen, vaikka sen paikka on ihan jossain muualla.
    Olen luovuttanut toivoni sen suhteen, että kaikki oppisivat. Pitäisi varmaan vain olla joku yhteisjäteroskis kaikelle, ja teknologia sitten lajittelisi.

  2. Roskapoliisi per katos olis toimivin, mutta kukapa siellä päivystäisi edes palkan eestä… Laitoin muuten Ilkalle mailia Kulutusjuhlan hassusta ulkonäöstä Netvibes-lukijassa. Toivottavasti Ilkka edelleen huolehtii K:n tekniikasta koska muuten meni ihan väärälle miähelle!

  3. Mutta hei, johan feissarimokissa tiedettiin kertoa, että lautanen on tehty lautasesta! Mukit sitten vissiin mukista jne. Ei voi tietää mihin astiaan ne pitää laittaa!

  4. Ai joo. Eikä mukeille ole mukipönttöä, eikä lautasille lautaspönttöä. Voi kakka. Tää onkin kaupungin vika, eli siis YHTEISKUNNAN VIKA!

  5. Tämähän johtuu siitä, että kaupunkiin päästetään kaikenlaisia tuulentuomia asukkeja maaseuvvulta. Tarvitsisivat pakollisen kurssin ”Kuinka elää kaupungissa”. Siinä olisi sellaisia oppitunteja kuin ”kuinka kävellään jalkakäytävällä”, ”älä hymyile”, ”julkisilla liikkuminen”, ”latten tilaaminen kahvilassa”, ”rappukäytävä ei ole porstua”, ”äänenkäyttö, kun seinät ovat pahvia” sekä ”toiminta jätekatoksessa – miten toimia, kun takapihalla ei ole jätekuoppaa, jonne voi tunkea kaiken autonromuista alkaen”.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s