Hidasta

Normaali

Kylläpä kynnet kasvaa hitaasti! Elokuun viime päivinä peukun kynteen saamani verenpurkauma on vasta nyt edennyt kynnen juuresta vajaan sentin verran ylös kohti kynnen päätä. Kolme ja puoli kuukautta! Ei ihme, etten ikinä pysty kasvattamaan kunnon kynsiä.

Mainokset

7 responses »

 1. Jepjep, puhumattakaan varpaankynsistä: mulla meni vuosi ennen kuin musta kynsi kasvoi pois ukkovarpaasta. (Hulluinta oli mustumisen syntytapa. En lyönyt varvasta mihinkään, kunhan tepsuttelin illan bileissä passarina kengissä, joissa varvas pääsi painautumaan kengän kärkeen ja seuraavana aamuna heräsin umpimustan kynnen kera.)

  Toivottavasti sinun hissukseen pois kasvava mustelmasi ei ole kipeä!

  – Sä

 2. Ei oo kipeä. Ainoa kipeä hetki oli se oven paukautus, auts.

  Joskus takavuosina kengät ja kävely sai mullakin varpaankynsiä mustumaan. Tai ne jotenkin kai irtosi ihan alustastaan, koska hatarasti kiinni olevan kynnen alle kasvoi toinen (tosi nopeesti vielä). Kurkin välillä, joko päällimmäisen kynnen voisi ottaa pois. Ei vielä… ei vielä…. ja loputa se irtosi ihan vaan vetämällä.

  Yyk, kynsijutut on ällöjä :-/

 3. Ai? No en oo syönyt. Vois kokeilla. Tukka kasvaa muutenkin ihan älyttömästi, mutta kynnet ei kyl. Tai ehkä mä vaan luen niin paljo dekkareita että kynnet ei ehdi kasvaa jyrsimisen tahtiin…

 4. Hei aikuisten oikeesti. Prismasta piimaa. Lasipurkki, rapiat 10 senttiä korkea ja niitä pitää riipiä neljä tabua huiviin päivässä. Olen pari kertaa aloittanut käyttämään ja kummallakin kertaa olen hämmentynyt karvankasvusta…joo ihan kaikkialla. Pointti on se että kulmakarvoja on nypittävä päivittäin ja kinttukarvat saa joko vahata viikottain tai sitten vaihtoehtoisesti letittää ranskalaiselle letille. Koskapa mulla on kilpirauhanen minkä EDS on päättänyt systemaattisesti ottaa päiviltä, hiuksia lähtee päästä aivan kamalaa vauhtia. Eikä ne ennätä kasvaa ennen kuin nekin tippuvat pois, lääkeannostakaan ei voi nostaa niin nopeasti kuin arvot raomahtavat joten… vaan kun aloin taas viimeksi syömään noita nappuloita, lähti tukkaa kasvamaan taas. Se oli viime kesänä mikä oli armeliasta, koska kesäisin muutenkin imitoin moppia mikä on saanut sähköiskun luonnon taipuisuuden muuntuessa sähäkäksi kiharaksi. On nimittäin aika hillitön näky kun päätä ympäröi muutaman sentin korkuinen sädekehä uusia hiuksia mitkä pojottaa sieltä pystyssä. Kuten mainitsin, kesällä sitä ei erkkikään huomannut ja nyt ne ovat kasvaneina jo muiden mukana. ”Vahva Piimaa, Leader- tuotteet”, ruskea lasipurnukka ja vihreä etiketti.

 5. …syvemmin imeytymisestä *länttää nörttikotsan päähän* sen verran että kynnet joka tapauksessa kasvavat hitaammin kuin hiukset, tilastollinen keskiverto about puolet hitaammin. Kalsium itsessään on hyvin suurimolekyylinen ravintoaine minkä magnesium pilkkoo ja kuljettaa imeytymään. Suomen maaperässä luontaisesti magnesiumia on +-0 ja jos lisäravinteena ajattelee magnesiumia haalivan, sen täytyy olla gelasoitua imeytyäkseen. Ihan tavis- ruokakaupassa myytävä ”Magnesan” ja magnesan+B ovat hyvin imeytyviä magnesiumeja. Jos elimistössä on magnesiumin puute (niin kuin suurimmalla osalla suomalaisista on) niin reilusti yli 20 vitamiinia ja ravintoainetta jää imeytymättä elimistöön. Yhdessä B-vitamiinin kanssa magnesium on äärimmäisen tärkeä elimistölle ja varsinkin hermostolle ja aivojen toiminnalle.
  Kynsien paksuus ja kestävyys ja kasvuvauhti on hyvin vahvasti geneettisesti ennalta määrätty. Myös liian kuiva ruokavalio (ei tarpeeksi luontaisia rasvoja, esim. rasvaisia kaloja yms. Sinun tapauksessasi ottaisin pari ruokalusikallista kookosöljyä per päivä) monesti liuskoittaa kynsiä. Syy miksi kynnet ja hiukset lähtevät puutostiloissa & tietyissä sairauksissa tai niiden hoidoissa (poislukien ne hoidot mitkä vaikuttavat haitallisesti suoraan hiustuppeen) on se että elimistö ottaa tärkeimmät ravintoaineet elimistöstä sisäelimien ja aivojen toimintaa varten. Karvapeitteen ja kynnen proteiinituotantoon tässä tapauksessa ei käytetä niihin muuten normaalisti käytettäviä ravintoaineita vaan ne menevät automaattisesti primääritoimintojen ylläpitoon. Tutkimuksissa on tullut kaksi viiteryhmää erityisesti ilmi…kilpirauhastautisilla oli pääsääntöisesti vakava magnesiumin puute tai se puuttui elimistöstä kokonaan. Toinen viiteryhmä oli autistit joilla magnesiumin imeytyminen oli yhtälailla vaillinen. Autisteilla on jo persutavanlaatuisesti poikkeava neurologinen status joten nämä kaksi asiaa ovat luultavasti yhteydessä toisiinsa- ei niinkään syy- seurauslähtöisesti vaan siltä pohjalta että kumpikin ovat oireita poikkeavasta neurologisesta tilasta.
  *myssy veks*

 6. Syön jotakuinkin kaikkii tavallisimpia lisäpillereitä, paitsi just sinkki ja piimaa tietenkin puuttuneet. Magnesiumia, rautaa, spirulinaa ja C:tä vedän illalla, aamulla taas D, kalkkitabut, B ja omega 3 ja Spirulina. Kauppaan taas!

  Kiitos paneutuvista vastauksista!

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s