Ja että tämä

Normaali

Tiedättekö, yks mun kamu kirjoittaa vähän samalla tapaa luikahdellen ja tursautellen kuin Mikko Rimminen. Sanoinkin sille kerran, että Google varmaan itkee verta, kun ne ei saa sen maileja urkkimalla selville, mitä sille oikein pitäisi mainostaa :-D

Tämä aukesi nyt siitä, että Rimminen on ollut useamman iltaa kädessä. Nenäpäivän olen lukenut joskus viime vuonna, Pussikaljaromaania en. Kuitenkin tuntuu kuin vasta ensimmäistä kertaa lukisin Rimmistä, kun nyt luen Hippaa. En tiedä miten Nenis onkin valunut silmien editse niin huomaamatta. Nyt vasta iski se, että mitäs helevetin kieltä tässä oikein tavataan. Ei lukisi ulkkari parin vuoden suomenopinnoilla. Itseltäkin lukutahti selvästi hidastuu, kun pitää tarkkailla sanoja.

Pari ensimmäistä iltaa meni ihan vain ihastellessa. Kylläpä osaa! Mutta nyt, kun olen jo puolivälissä ellei yli menossa – sama ihastuttava kieli alkaakin hyydyttää! Ei enää jaksaisi ihan jatkuvasti niitä muljautuksia, vaan kun niitä pukkaa joka rivillä. En uskonut kyllästyväni, toisin kävi.

No, mutta loppuun asti luetaan, oli mitä oli. Kielitaikuruuttaan ihailen silti, vaikka jo vähän väsyttääkin. Olisko Rimmis-palat ehkä parhaan kokoisia pakinoina lehdissä? Tai jatkokertomus?

Kuva ei liity mihinkään. Korkeintaan vuodenaikaan.

Kuva ei liity mihinkään. Korkeintaan vuodenaikaan.

Mainokset

2 responses »

  1. En ole lukenut Nenäpäivää (miksi en?) enkä Hippaa, mutta Pussikaljaelokuvan nähneenä voin vaan kuvitella, millaista se kieli niissä kirjoissa on. Ihailtavaa, mutta samaa vähän pelkään, että lukeminen tahmaa jossain vaiheessa.
    Mulla ei niiden Heli Laaksosen murrerunojenkaan lukeminen luonnu oikein millään.

  2. Heli Laaksosta en oo uskaltanut edes yrittää.

    Pussikaljaromaania en lukenut alunperin siksi, että se kuulostaa just siltä mitä vihaan suomalaisessa kirjallisuudessa ja kulltturissa eli tää että joko kärsitään ihan vitusti siksi siksi että on sota tai sairaus, tai sitten ollaan ihan vaan ympäripäissään ja vituttaa. Eipä tullut mieleen, että se kannattaisi lukea kielen takia. Nyt tiedän paremmin.

    Pussikaljaelokuvan oon kattonut. Lainasin kirjastosta ettei varmuuden vuoksi tarvi rahalla maksaa. Ei erityisesti säväyttänyt.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s