Quussa

Normaali

Blaise Pascal, mun kamu. Taas tuli todistettua, että heti kun lähtee kotoaan, törmää idiootteihin.

Jos oot käynyt Q-teatterissa, tiiät sen naistenvessan. Meillä oli siinä ihan sivistynyt jono, odotettiin ulkopuolella edellistä kävijää, koska vessa on kaikkiaan kauhean pieni. Kun mennään sisälle, on ensin pari porrasta ylöspäin, sitten tulee tulitikkulaatikon kokoinen tila jossa on lavuaari, ja sitten on se vessakoppi (1 kpl) takana. Ei siis kannata tunkea ulko-ovesta eteenpäin ennen kuin joku tulee ulos.

Kun mä ehdin koppiin tiristämään, eikös jo tunge joku minäminävammainen, ihan ympäristöä tajuamaton horo siihen oven taakse. Mä sanoin sille, että ei kannata tulla siihen pieneen tilaan, koska kun tulen ulos, hän lentää selälleen portaisiin. Sitten siihen tunki joku sen kaverikin ja ne että mitämitä. Sanoin uudelleen, ettei kannata jne. ”No mä vaan jonotan hei vessaan tässä!” Ihan sama, ole hyvä. Astuin ulos kopista, horo sanoi ”oho!” ja meinasi lentää rappuset selälleen tasan ennustukseni mukaisesti. ”Mä varoitin”, oli repliikkini, mutta horolla ei ollut siihen enää mitään sanottavaa.

Oikeasti. Eikö ihminen voi yhtään katsoa, missä on? Minäminä, minäminäminä. Minä vaan jonotan, koska en vittu tajua mitään itseni ympäriltä. Minä. Minä.

– – –

Kaspar Hauser oli ihan hyvä. Oon pörrännyt teatterissa jonkin verran, mutta en ollut ikinä nähnyt sellaisia teknisiä ratkaisuja jota Kasparissa käytettiin paljon. Se oli ihmeellisintä. En menis niin pitkälle kuin joku arvostelija (HS?), että tämä on vedenjakaja, oli teatteri ennen Kasparia ja on teatteri Kasparin jälkeen, wuhuu (tai mistä mä tiiän, tulevaisuus on edessäpäin). Hienoa työtä hyväkuntoisilta näyttelijöiltä ja tekniikan ihmisiltä joka tapauksessa. Ja onhan tää siis ”sukupolvijuttu”… tietyn näkyvän ja kuuluvan sektorin juttu. Itse asiassa pelkäsin, että tää toisi liikaa muistumia joka päivä näkemistäni ihmisistä, mutta oli onneksi vedetty niin jyrkäksi, että saatoin ihailla näyttelijöiden työtä sortumatta sen enempää tunnelmoimaan.

Vieressäni istunut äijä ei edes taputtanut. Sitä en ihan ymmärtänyt. Kyllä tää nyt semmoset kolme neljä kumarrusta ansaitsee ilman muuta.

EDIT Kasparin mahdollisesta kulttiluonteesta lisää lauantain Hesarissa.

10 responses »

 1. Aina riittää ihmisiä mihin verrattuna kokee olevansa Mensan perustajajäsen. Tähän voi luottaa. Ihan aina. Lähiaikoina tuntuu että niitä on nyt erityisen runsaasti liikkeellä, ilmat ovat katsos lämmenneet ja sieltä kivenkoloistahan nää idiootit heti pukkaa auringonpaisteesen. Tai jotain.

 2. Nyt kun oon vähän aikaa pyörinyt taas petissä, kun päässä on liikaa sutinaa… ni pitää myöntää että olihan toi käsikirjoitus kyllä aika taitava. Varsinkin miten se yhdistyy tekniseen toteutukseen. Oisin saanut miettiä sata vuotta enkä ois ite keksinyt mitään lähellekään yhtä freesiä.

 3. Olen törmännyt muualla vastaavaan vessakäytökseen. Siltä henkilöltä sitä kyllä saattoi odottaakin, mutta silti, miten vaikeaa on tajuta, että tää tila on aika ahdas ja tossa olis väljemmät vedet ihan vieressä, voiskin jonotella siellä? Onko nää niitä samoja tyyppejä, jotka kaupassa jonottavat ns. tappituntumalla, koska ilmeisesti luulevat pääsevänsä kovastikin nopeammin kassalle, jos jonottavat oikein tiukasti?

  Lisäksi olen viettänyt nyt koko alkuvuoden pääosin kotona pääosin järkevässä seurassa ja joka armas kerta nykyään, kun lähtee ulos, tapaa jotakin typeryyttä (tai typerehtii itsekin). Ystäväsi Pascal oli viisas mies.

 4. Sekin riittäis kun käyttäydyttäis ihmisiksi ihmisten ilmoilla. Kotonahan jokainen saa purkaa patoutunutta tyhmyyttään niin paljon kuin huvittaa, mut ei jaksais kattoo tuolla ulkona kun aikuiset tötöilee ja minäminättää.

 5. Aivan! Olisivat ihan quasi-fiksusti edes. Ei aina jaksais kouluttaa, mutta joskus on pakko reagoida että pääsee niistä jurvista ohi/läpi/yli/eroon joka tapauksessa.

 6. Hieno hetki oli eilen kun Elisalta soitti joku Mikko, kauppasi jotain mitä mä en tarvinnut (telkkarijuttuu tms) ja mä sanoin sille että en tarvitse. Se kävi äyskimään mulle ”Älkää keskeyttäkö! Miks te keskeytätte?!” Whoa? Käy huutamaan ja kuvittelee vielä tekevänsä jotain kauppaa? Punainen luuri läpsähti ihan just heti.

  Eli tässä ei edes kotona pysyminen auttanut väistämään ääliötä. Mut Pascal ei tiennytkään puhelimista.

 7. Uskomaton pallo! Mikko Elisalta ei ole toisin sanoen fiksuudella pilattu. Hänellä oli missio mitä seurata ja vuorosanat tähän rituaaliin ja nyt joku ikävä ihminen tohti hänen lähetystyötään häiritä. Elisan Mikolla olisi kirkas ura edessään armeijan leivissä.

 8. Puhelinmyynti pitäisi kieltää vallan. Se ei ole kivaa kenellekään. Ei niille joille soitetaan eikä niille, jotka sitä tekee. Tai ainakin luulen, että ne jotka siitä tykkää, on sekaisin. Ei nyt niin kivaa ole istua puhelimessa kuuntelemassa haistavittua päivät pitkät.

  Silleen voisi tehdä, että operaattorilta voidaan soittaa omille asiakkaille ja kysellä juttuja ja kaupata omia tuotteita, jos on parempia kuin asiakkaalla jo on.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s