”Last Night A DJ Saved My Life”

Normaali

Luin juuri DJ-kirjan, Näkökulmia suomalaiseen dj-kulttuuriin. Miksi? No en tiiä. Välillä asiat vaan kiinnostaa myös takautuvasti. Tanssihommeleita ja lievää klubitusta tuli harrastettua lähinnä yli 20 vuotta sitten, enkä tiedä dj-hommista mitään. Oli mukavaa lukea klubeista ja muista hämyisistä tanssilattioista vähän niinku toiselta puolelta katsottuna. Lisäksi huomasin, että mun on ihan turha viljellä hokemaani, etten tiedä musiikista mitään. Vaikken nykyisin kuuntelekaan juuri mitään, olenhan mä pennusta asti sentään tiennyt ja tunnistanut ja kuunnellut helvetin useita musiikin lajeja. Meinaan, jos aikuinen dj kertoo, että yllärinä löysi jonkin soulin tai jazzin tai folkin, niin jopa huhuu, mä en ole edes järin kiinnostunut musiikista, mutta kyllä tuollaiset nyt pitää täysi-ikäisen ihmisen tietää. Sitä kutsutaan yleissivistykseksi.

Mutta oli kiinnostavaa, joo. Paljon helsinkiläisiä, mutta myös muualta. Tuttuja nimiä ja tuntemattomia. Uransa alussa olevia ja legendoja. Jopa omia tuttuja/kollegoja, joiden en edes tiennyt soittavan! Lisäksi lopussa oli ”flaijeriarvostelua” ja pohdintaa siitä, mitä sitten laitetaan seinälle kun flaijereita ei jaeta enää ollenkaan vaan on vain Facebook – tai oikeastaan, sitä aikaahan eletään jo nyt.

Hienoa lukea ihmisistä, jotka on onnistuneet löytämään asian jolle omistautua kaikin voimin. Se antaa pientä sytykettä tällaisellekin lapamadolle kuin vaik mää-mää. Jaksaisi ehkä vaikka tiskata.

Taas pöllitty kuva ja reikäinen etiikka

Taas pöllitty kuva ja reikäinen etiikka

Mainokset

2 responses »

  1. Flaijerista tuli mieleen, kun luin joskus jotain Guns N’ Rosesin ”elämäkertaa”. Siinä oli suomentaja yrittänyt keksiä pyörän uudestaan ja kääntänyt flyerin lennykäksi tai joksikin muuksi yhtä vatipäiseksi. Ei vissiin ollut koskaan kuullut sanaa flaijeri… :D

  2. Suomentajiltakaan ei aina onnistu. Voi olla ettei liiku piireissä, voi olla että työnantaja määräilee tyhmis kohdissa. Tai sit vaan on tää puhdas sanasto-ongelma, veihän Kapari hutsut lentämään jossain harrypotterissa. Kikh-kikh!

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s