Luddiitti

Normaali

Muistan kun kertakäyttökamerat tuli. Olin niin pöyristynyt että lähes vihainen: kertakäyttö plus kamera ei vaan käy eikä kävele! Sehän kuulostaa samalta kuin vaikka kertakäyttöuuni tai kertakäyttöfööni, eli ihan helevetin idioottimaista! Kamera ei ole mikään ’kertakäyttö’!

No, sittemmin olen kyllä ymmärtänyt, että esim. bileissä tai retkellä on tosi kätevää heitellä kaikille omat kamerat ja sanoa kuvatkaa.

Sitten tuli tamagotchit. Meikä taas että MITÄ VTT, virtuaalilemmikki??! Joku piipittävä kikkare jonka voi syöttää kuoliaaksi? Ei lemmikki ole virtuaali! Lemmikki on lemmikki! Helevetti tätä maailmaa!

No, sittemmin tajusin, että jos kakara saa jonkin virityksen kestämään hengissä hoitamalla sitä oikein, niin ehkä tässä on jotain viitettä tai evästä tulevaisuuteen.

Sitten tuli kännykät. Taas naama kohtasi kämmenen, ei hyvänen aika. Kannettava puhelin, jotta voi olla tavoitettavissa koko ajan ja soitella kaikille koko ajan? Kuka idiootti tähän muka lähtee mukaan?

Sittemmin huomasin että jokuhan lähti, ja itsekin kannan kännykkää työajan ulkopuolella turvapellenä ja kellona. Työaikana sitä on pakkokin kantaa, koska on työnantajan puhelin.

Muistelin näitä juttuja tuolla pysäkillä istuessa ja sain päähäni kuvan… Neandertalit kurkkii puskan takaa homo sapienseja notskilla ja tuumaa: ”Mitä ih-met-tä ne duunaa hyvälle raa’alle lihalle? Ne työntää sen tuohon välkkyvään sotkuun!” Ja myöhemmin homo sapiensien lapset nyrpistävät sievää nenäänsä sähkölle…

– – – – –

Minäkin olin muuten tosi innoissani internetistä, ihan alusta saakka. En ole ihan toivoton! Ensin ihastutti mahdollisuus siitä, että pääsee tutkimaan kaikkia juttuja ihan ympäri maailman. Mutta varsinaisesti koukuksi osoittautuikin se, että pystyy luomaan kontakteja ja sosialisoimaan ympäri maailman. Sillä tiellä ollaan vieläkin, enkä tiedä miten tulisin toimeen ilman.

3 responses »

  1. Aina joskus näitä tulee mietittyä. Leipää vaikka. Kun kauppaan on tullut valmiiksi siivutettua leipää, on osa ihmisistä varmasti ollut sitä mieltä, että kuinka vaikeaa leivän leikkaaminen puukolla voi olla. Kun kaupassa on yleensä alettu myymään valmista leipää, on varmaan jotkut ajatelleet, että voi hyvänen aika, eikö sitä nyt saada leivottua itsekin. Mutta miten kauan menee, ennenkuin jauhojen ostajilta kysytään, että miksei leipää voi ostaa valmiiksi tehtynä, vaan pitää nähdä se vaiva että leipoo itse?

  2. Henna, niin just samaa juttua. Voishan meillä olla pikkumyllyt joilla jauhaa ne jauhot? ;-

    Enkä taho myöskään sanoa, että kaikki uudet keksinnöt – suositutkaan – on superhyviä lopulta. Kun on paljon tarjontaa ja luovuutta, tuloksena on paljon paskaakin. Jopa kaupaksi käyvää paskaa. Siivutettu leipä… *toktok* :-D

    Veela, miepä käyn kattomassa.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s