Kirjailijat. Neroja.

Normaali

Jumaliste mitä kirjoja! Pari peräkkäistä jymähteli niin ettei oo tottakaan!

Kesympi ensin. Malcolm Mackayn Lewis Winterin on kuoltava. Jännäri. Turhia hosumaton, ammattilainen palkkatappaja pääosassa. Mutta mikä ilahdutti erityisesti, oli tekstin tyyli. En tiedä, puhunko suomennoksesta vai onko alkuperäinen yhtä siistii, mutta kovin vouhkaamaton tapa ilmaista asiat. Monesti virkkeet lyhenee minimiin, verbit ja muut turhat tipautetaan pois. Mutta vain silloin kun se sopii. Kielestä kiinnostuneen on ilo lukea tätä. Piti oikein kirjoittaa Likelle ja toivoa, että kääntäisivät myös toisen ja kolmannen kirjan Mackaylta (Glasgow Trilogy). Uskomatonta, että joku hätinä kolmekymppinen Ulko-Hebrideiltä kirjoittaa näin.

Tänään luin sitten tään varsinaisen täräyksen. Erik Axl Sundin Varistyttö. Jumankekeruusperi, tämäkin on trilogia! Onneksi toka ja kolmas osa on ilmestymässä suomennoksina tänä vuonna!

Varistytössä kelataan tapahtumia eri aikatasoissa, mutta luvut on kiitettävän lyhyitä, eri tarinoihin ei jää jumiin. Nykyajan Tukholmassa tärkeimmät henkilöt on poliisi Jeannette, joka tutkii mm. siepattujen pikkupoiken murhia, ja psykotohtori Sofia, jonka työ leikkaa Jeannetten hommiin parissakin kohtaa. Tarina on runsas ja nopsalukuinen, ja koska en yleensä yritä arvailla vaan annan kirjailijan viedä, mulle oli helppo tarjoilla kirjan loppupuolella ylläri, joka sai tukan pystyyn ja suusta pärähtämään: ”KUKKUU?! ETTÄ NIINKU MITÄ??!” Aijai, kyllä tää oli niin herkkua. Herrrrkkkuva!

Kirjailijat. Jotkut niistä on vaan niin neroja.

Lukekaa noi.

EDIT Varistytöllä on traileri! Ihan uusi juttu mulle – traileri kirjalle. Hieno keksintö!

Mainokset

One response »

  1. Päivitysilmoitus: Sund | Laua ääres

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s