Ilta lähes kuin ulkona

Normaali

On kyl nuivaksi mennyt, kun tuoppi amberia ja salaattilautanen baarissa tuntuu kokonaiselta illalta ulkona (puolitoista tuntia, tarkkaan ottaen). Mutta joo, Hauen mikälie uusi meripihkanvärinen oli niin maistuvaista, että olisin toisenkin sammion vetäissyt, mutta kun a) ei enää jaksa dokata julkisella paikalla, kun pienestäkin saattaa askel ruveta väsymään b) uusien lääkkeiden kanssa ei edes saisi juoda, ni ei kai nyt toista sentään.

Sen sijaan menin Vaasankadulle jokunen kuukausi sitten avattuun Just Vegeen syömään mainion Välimeren salaatin. Erityisesti arvostin sitä, että matskut oli pilkottu niin pieniksi, että haarukalla voi nostaa lastin suuhun ilman että mitään tippuu pitkin, niin kuin salaateissa tavanomaisesti käy. Muutenkin oli hyvää – munakoisoa, tombaa, kurkkuu, fetaa rouheena, oliiveja, yrttejä jne. Henkilökunta ylen ystävällistä.

Talvella kävin jo kopaisemassa samoin Vaasankadulle avatun Street Gastron. Henkilökunta oli jotenkin nuivempaa, paljon kiinnostuneempia omista jutuistaan kuin asiakkaista. Ruoka oli ihan ok muttei sen enempää, otin vegepitan. Plussana heille Suomenlinnan panimon oluet, jotka on aina olleet nam.

Vaasankadulla on myös Soi Soi, jossa olen kerran käynyt talvella. Kiva kun ihmiset viittii laittaa näitä pieniä vegeruokapaikkoja nykyään just meidän kulmille! Soi Soissa otin jonkin tavanomaisen tuntuisen kotiruoka-annoksen, joka oli niiiiiiin iso etten edes mie jaksanut syödä. Mutta hyvää. Soi Soissa samoin kuin Just Vegessä on myös niitä hassuja pieniä limsoja, jotka maksaa maltaita mutta ovat ainakin ihan eri makuisia kuin jaffat ja kokkelit.

Ihmisiä oli ulkona paljon, sillä sateisen päivän jälkeen ilta aukeaa aurinkoisena.

Äsken tapasin vielä kissatatskatun naapurini, jonka kanssa sovimme kissanhiekkayhteistyöstä, koska olen taas tilaamassa hiekkamiestä käymään. Siinä samalla naapuri saa omat pussukkansa kotiin kannettuina. Nyt vaan toivotaan, että käynti osuisi niin että samainen naapuri voi avata oven pussukoille. Jos ei, niin sitten joku toinen tyyppi avaa, kuten ennenkin.

Kuva ei liittyne mihinkään yllämainittuun

Kuva ei liittyne mihinkään yllämainittuun

2 responses »

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s