Maapallo pyörii radallaan

Normaali

Tää nyt vaan menee silleen, että liian vähän on tunteja. Jos ihminen on sellainen, jonka (sekä) työ (että tutkimuskohde että kiihkeä harrastus) on lihakset ja lihaskunnon vaikutus ihmisessä, niin sillä varmaan riittääkin vuorokaudessa tunnit lihasten hinkkaamiseen. Mutta mulla on työ toimistoråttailua ja kiihkeä harrastus lukeminen plus elokuvat. Mulla riittää siis tunnit toimistoon, lukemiseen ja elokuviin. Nykyisin selkeästi vähemmän trendikästä kuin lihaksiston/kunnon hyväksi työskentely.

En tiiä. Jotenkin aina harmittaa näiden ammattilaisten jutut, kun ne elää niin eri maailmassa. ”Kaikki on kiinni motivaatiosta!” Vitut on. Prot treenaa joka tapauksessa, koska ne asuu salilla. Mie taas otan salisession aina kun saan varastettua aikaa muulta – kiinnostavammalta – mutta sali siis tarkoittaa ajan varastamista. Aina muulta pois. Ja sellaista on hankala kutsua motivaatioksi. Se on pikemminkin vähimmäisliikunnan rastimista, koska järki(kin) sanoo että pakko liikkua. Vähän sama kuin syöminen ja nukkuminen, en mä niitäkään harrasta siksi että ne ois kivointa mitä tiedän. Vaan siksi että järjen mukaan on pakko.

Tällä viikolla en ole liikkunut yhtään ylimääräistä*). Kävellyt pysäkeiltä taloihin, siinä se. Kun taas olen hyvin tyytyväinen nettiteeveestä saamaani mielenvirkistykseen (Detta om Detta, Dag, Naurun tasapaino, Hyvät ja huonot uutiset, Tanssii tähtien kanssa) ja kesken olevaan erinomaiseen kirjaan sekä kaikkeen kivaan, mitä olen lukenut netistä. Aidosti hauskaa ja kiinnostavaa. Kun niihin saa laittaa sen ajan mitä haluaakin laittaa. Vähän niin kuin lihasihmiset laittaa lihaksiin sen ajan mitä haluaakin laittaa, niille se on aidosti hauskaa ja kiinnostavaa. Jotta lihakset muuttuisi mulle aidosti kiinnostaviksi, tarvitaan ne lisätunnit. Joita ei tiettävästi ole tulossa, koska maapallon akseli, Aurinko, Linnunrata jne.

*) maanantain ykäsin, tiistain olin heikko, vasta ke-to-pe normaalia

Mainokset

8 responses »

 1. Ei kippeenä kannata treenatakaan.

  Olenko mä nyt siis lihasihminen, kun musta se on hauskinta ikinä? Tykkään toki käydä leffassa ja keikoilla yms. myöskin, nekin on hauskinta ikinä. Mutta joo, oon sitä mieltä, ettei se nyt vaan voi olla kaikille se ykkösjuttu elämässä, mutta hyvä jos jotain tekee kuitenkin.

  Tästä sun kirjoituksestasi, tai oikeastaan tuosta Lihastohtorin kirjoituksesta, kumpusi mullekin postaus mahd. tälle päivälle, mutta en nyt vielä ehdi julkaista sitä, koska täytyy lähteä salille. Moro!

 2. Helppo arvata että sua kiinnostaa ja varmaan postaustakin pukkaa! Ja sä oot ehdottomasti enemmän lihasihminen kuin mie ikinä, koska olet saanut herätyksen. Hyvä PT on usein myös hyvä herättäjä.

 3. Mää olen kans semmoinen, että liikunta on vähän niin kuin pakko ja pois muualta, kivalta. Tosin enemmän ja enemmän se on käynyt myös miellyttäväksi, mutta silti kuitenkin ennen kaikkea pakko. Sitten yritän tehdä kompromisseja, joissa kivoista hommista siirretään vähän liikunnalle ja sitä ihastellaan suureen ääneen, että saisi jonkinlaisen motivatsioonin siitä kehkeytettyä. Liikunta on siis minustakin aika jees, mutta kun maailmassa on niin paljon jeesimpääkin. (Täällä kaikuu, tiedän, mutta sanon nyt, että täällä ainakin melkein samis ruurun takana heiluttelee. Vertaistukee, nääs.)

 4. Vertaistuki on aina hienoo, saa kaataa! Ootko muuten heiaheassa? Toi Tiina ja mä ollaan kamuja sielläkin. Tuuksä meiän kaa?

 5. Minusta noilla pro-tyypeillä on se vika, että ne ei just ymmärrä liikunnan olevan suurelle osalle porukkaa nimenomaan pakko, eikä kivaa. Eivät myöskään sitä, että iso osa porukkaa ei tavoittele tulosten paranemista tai alati kehittyvää suoritusta, vaan pyrkivät nimenomaan ylläpitämään nykyistä toimintakykyänsä/painoansa/kuntoansa/tms. Ammatti-ihmiset kun tietysti pyrkivät olemaan parhaita asiassaan ja voittamaan muut. Tavikset pyrkii olemaan taviksia ja pärjäämään itsensä kanssa. Ei puhuta samaa kieltä silloin.

 6. Päivitysilmoitus: Arki ja aktiivisuus | Laua ääres

 7. En oo heiannut aikoihin! Pitäisköhän taas ruveta? Onkohan mun profiili vielä olemassa, muistanko tunnareitakaan? Viime vuodet mua on liikutellut aika tehokkaasti Sportstracker, jossa kivasti yhdistyy karttahörhöys vaelteluun, mutta eihän se ehkä niin hyvin toimi sitten näissä sali-venytys-jumppahommissa. Tutkailenpa asiaa!

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s