Sigge siggeni mun

Normaali

Välillä harmittaa ihan hirveesti toi tupakka, tai siis sen puute. Tai ei edes tupakan tai nikotiinin puute, vaan se sosiaalinen kuhina, mitä tupakoinnin ympärille muodostui ennen joka paikassa ja nyt edelleenkin muodostuu baarien ulkopuolella. Nikotiiniahan saa purkasta, pillereistä tai mistä nyt keksii. Not a problem. Se yhteisöllisyyshetki taas, sitä ei saa purkasta.

Silloin kun vielä (poltin säännöllisemmin ja) oli duunissakin tupakkahuoneet, sehän oli se paikka, missä kuuli juorut ja hoidettiin asiat ja tehtiin suunnitelmat ja saatiin ideat. Nytkin ne baarien ulkopuolella hengaavat porukat on eloisia ja iloisia. Semmoista meininkiä vähän kaipaan. Vaikka tiedän, että nousuhuppelihan se on joka sen iloisen ja eloisan tekee, eikä tupakka.

Ja sitten jos menisin ite ulos ja polttaisin, eihän siinä olisi yhtään samaa meininkiä. En edes tykkää normaalin tupakan mausta enää, en polta sellaista tarjottunakaan. Poltan vain tietyn merkkisiä pikkusiggejä. Eikä nekään maistu enää järin hyville. Ei pahoillekaan. Vain aika yhdentekeville. Niinpä en poltakaan edes joka viikko.

Toinen mitä kaipaan ja ymmärrettävistä syistä enää en saa (tai ehkä terassilla joskus) on eka tuoppi ja tupakka eli sigge yhtäaikaa. Voi jestas että se on hienoo. Hetken. Nythän en enää jaksaisi juoda kokonaista kaljaakaan.

JOSKUS vielä, ehkä jopa tämän vuoden puolella, meen baarin ulkopuolelle polttamaan kivojen ihmisten kaa. NIIN.

Sit voi taas todeta, että täällähän palelee eikä tää siggekään nyt niin kummallinen oo.

5 responses »

  1. Olen mukana….

    Tuli aika pitkään poltettua ja nyt oltua muutama vuosi vähän vähemmällä, eli ihan ilman.

    Mutta sen ekapuraisun ja viileän savun mä vielä kokeilen. Pitää vain huolella valita paikka. Mä olen ajatellut kesäkuuta ja Turkua ja panimo-ravintola Koulun sisäpihaa. Lämmintä noin 23 astetta. perjantai-ilta. Joelta tulee meriveden tuoksu. Eerikinkadulla ihmiset kulkevat ja nauravat. Lokkeja ilmassa

  2. Ei kai tupakanhimosta koskaan pääse. Aina välillä tulee semmonen olo, että kyllä maistuisi. Tupakoinnin lopettaminen on kuitenkin ihan parasta ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Lopettamisesta pitäisi maksaa bonus. Mulla lopettamiseen meni kolme vuotta, broidi lopetti päivässä ;) Yhtä mä vaan ihmettelen. Jos vuodesta 2003 on säästänyt askin hinnan päivässä, niin missä se säästynyt hillo on? Hä!

  3. Se mielikuva maistumisesta ja itse maistuminen, nehän on valitettavan usein erilaisia. Vaikka mäkään en polta joskus moneen viikkoon, sitten kun ostaa sen askin ja polttaa ensimmäisen siggen, niin ei se nyt niin ihmeellistä ollutkaan.

    Mutta sitten jos polttelee viikon sisällä koko askin, niin jo se heti menee keuhkoihin :-( Yskimiseen herääminen yöllä on niin stressaavaa että mieluusti vannoo joka kerta, ettei polta enää ikinä.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s