Piipahdus perinteisessä sähköliikkeessä

Normaali

Nyt on melko hintelästi rahhoo, kun on niskassa vielä ne eläinlääkärivelat menneeltä puolivuotiskaudelta. (Saa kuitenkin ostaa laskiaispullia, koska ne menee ruokarahoista, eri rahoista.) Itse asiassa tikkaan joka ostoksen muistiin kalenteriin, jotta pysyn aisoissa.

Yksi pakkohankinta viikonloppuun kuitenkin ilmaantui. Kartanon eteläsiiven lampunjohto meni rikki, pakko hankkia uusi. Samalla avautui mahdollisuus laittaa vihdoin käyttöön yksi lampunvarjostin, jota ei voinut ripustaa ilman erityistä renkslaamista. Kiikutin sekä johdon että varjostimen Wilanderille Töölöön ja pyysin heitä rakentamaan vastaavan, mut siten että varjostin on kiinni siinä. Valmiista kehitelmästä jouduin vaihdattamaan vielä suojakartion, sillä selvästi mulle yritettiin antaa jonkun toisen paska, hirvittävän kulunut ja jollain mäiskitty kartio. Muuten ok.

Mutta se asiaan liittyvä uutispätkä: Wilanderilla on hehkulamppuja! Ostin heti kaksi seiskavitosta valonkaipuuseeni. Nyt on hyvä. Eteisessä ja vessassa on energiansäästölamput, ja toki näiden hehkuisten pamahdettua tulee e-lamput niidenkin tilalle. Mutta nyt nautin hehkulamppunostalgiasta ja -kapinasta! :)

Spessu "varjostin". No ehä se mitään varjosta - se on vaan kiva! Meni keittiöön.

Spessu ”varjostin”. No ehä se mitään varjosta – se on vaan kiva! Meni keittiöön.

11 responses »

 1. En muuten löytänyt Joensuusta enää energiansäästölamppuja mistään. Täällä on vain ledejä ja tadaa, perinteistä hehkulamppua.

  • Oli se varsinkin kaupassa niin hauskan näköinen kolmisen vuotta sitten, että oli pakko ostaa. Sen jälkeen se onkin vain etsinyt paikkaansa. Palvellut mm Barbien pitkän hameen alla krinoliinina.

 2. Ei ne ole hehkulamppuja, niiden maahantuonti ja valmistus kun on kielletty. Ostit varmaan vasaralampun eli tärinänkestolampun. Siinä paketissa on vasaran kuva kyljessä.

  Mutta vasaralamppu on siis ihan eri juttu kuin hehkulamppu. Suurimpana erona on se, että siinä paketissa on se vasarankuva kyljessä.

  • Jo mie ihmettelin. Mutta se sanoi näitä hehkulampuiksi! Ja kyllä, oli vasarankuva kyljessä. Sitäkin saatoin vähän ihmetellä.

   Kaikkee säkin tiiät!

   • Jep, oikeastihan ne on siis ihan samaa kamaa. Hehkulangan kiinnitys lamppuun on hiukan erilainen ja hinta luultavasti paljon enemmän kuin ennen, mutta kuitenkin.

    Sinänsähän tuo on merkittävää, että se on eka kerta kun suomalainen on uskaltanut näyttää täysin tarpeettomalle EU-direktiiville keskisormea. Muuten tuon tietäminen ei ehkä ole hirvittävän tarpeellista näin EU:n ulkopuolella asuvalle :).

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s