Hämmentävä edistys

Normaali

Vasta noin kymmenen kertaa syksyn ja talven aikana huonekaverin kanssa valitettu talon ylläpidolle, että meidän työhuoneessa on liian kylmä. Sen huomaa myös jokainen, joka astuu sisään – ilmaston muutos, brrrr! Tai huomaa sen varmaan siitäkin, kun me istutaan siellä puolihanskat käsissä, huivit harteilla, villapaidat päällä ja pipot päässä. Lämpötilalle ei vaan ole tapahtunut mitään. Ilmeisesti sitä on ”katsottu” välillä.

Nyt viime viikolla rähjäsin hiukan mailissa, jota levitin iloisesti kaikille tahoille, ja kysyin esim. eikö meidän kokoisessa talossa ole yhtään irtopatteria (pari muuta on tuonut kotoaan patterin – meillä ei ole) ja työturvallisuus ja työterveys ja jadajada. Olin poissa huoneesta pari päivää, jolloin paikalla oli taas käynyt kiinteistöhuollon porukoita ”katsomassa” as usual. Mutta tänään. Vihdoin. Mukava vahtimestarimme tosiaan löysi ihan samasta talosta irtopatterin, jota kukaan ei käyttänyt!

Nyt se on meidän huoneessa.

Kuorimme päällimmäiset kerrokset ja pipot ja hanskat ja juhlallisesti aloimme tehdä hommia samoilla vaatekerroksilla kuin kotonakin. Uuuuu mikä päivä! Hei hei hanskat!

– – –

Keleistä nyt samaan syssyyn. Käytän liukuesteitä talvella, koska en halua olla tyhymä. Nyt ollaan edetty kummaan välitilaan, että kotona Hellsingissä ei tarvi enää käyttää niitä, koska sulat tiet, mutta bussimatkalla töihin Espooseen täytyy virittää piikit taas alle, koska Espoo on jumalauta hankea ja jäätä! Eroa paikkojen välillä semmoset kymmenen kilometriä. Ihan käsittämätöntä ja varsinkin rasittavaa. Aina joutuu kantaa ne piikit kuitenkin mukana, kunnes kesä saapuu Espoon umpimetsäänkin. PÖH.

2 responses »

  1. Tänä aamuna en olisi töihin selvinnyt ilman liukuesteitä. Meni 2,5 kilometrin kävelymatkaan piikeistä huolimatta niin paljon ylimääräistä aikaa, että vaikka lähdin reilusti etuajassa jäisille kaduille, niin silti olin just tasalta töissä. Kuinkahan moni tänäänkin kaatuu kauppareissulla..

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s