Remppamies tältä planeetalta

Normaali

Normaalistihan, kun palkataan raksamiestä, fixaajaa, kätsähemmoa – sovitaan asiat, työstä tehdään soppari, kirjataan vahinkojen korvaavuus/korjaustapa, sovitaan taksat ja laskutustapa, kysytään tyypin vakuutusturva.

Ja silti kaikki saattaa mennä hanuriin.

Sitten meillä on fiksaajia, jotka asuu tällä samalla planeetalla ja toimivat kuten ihmiset. Kotimies Korte oli toki tuttujen kautta suositeltu kaveri, joten osasin odottaa hyvää duunia, mutta hänen suorituksensa lattianlaitossa ja muutamassa pienemmässä korjausnipussa loisti silti putki- ja sähköremppaurakoitsijoitten ja ali-ali-aliurakoitsijoitten keskellä. Valitettavasti nimenomaan keskellä, sillä vaikka kys. urakoitsijoitten kanssa oli sovittu, että asuntoni rauhoitetaan muutaman päivän ajaksi lattiamiehelle, mitään sellaista ei tapahtunut. Ja silti Kortteen huumori riitti ja työ valmistui ajoissa. Joustava, kärsivällinen ja avulias heppu.

Huomasin, että Matti Kortteen kanssa töistä sovittuaan ei tarvitse juurikaan jännittää. Emme tehneet edes mitään papereita, koska miehen työn laatu oli jo varmistettu. Korte kertoo, mitä hän aikoo tehdä ja millä aikataululla. Hän kommunikoi – vastaa viesteihin, pitää yhteyttä asiakkaaseen. Toivottelee hyvät viikonloput ja keväät. Häneltä saa myös ehdotuksia ja vinkkejä. Esimerkiksi, etsittyäni kuukauden ajan lattiamateriaalia ja arvottuani loputtomiin, Korte soitti ja vinkkasi Bauhausissa olevasta erästä, joka saattaisi olla etsimäni. Ja kas, oltiin samana päivänä menossa Baukkariin kamujen kanssa, joten tarkistettiin ensimmäisenä saatu vinkki. Lattia oli siinä.

Sairastuttuaan ennen urakan alkamista Korte ei jäänyt sohvalle lojumaan, ainakaan ilman puhelinta, sillä hän järjesti korvaavat hyvät hemmot siltä varalta ettei itse pystyisi hoitamaan sovittua keikkaa. Lopulta siis kävi niin, että kunto koheni ja mies tuli itse töihin, mikä oli musta hyvin lohdullista. Arvostan kovasti myös itsenäistä ajattelua ja omatoimisuutta tämän mahdollisen korvaaja-homman suhteen.

Lattiaremontti sujui siis omalta kannaltani täydellisesti, minkä viimeistelee vielä verotuksessa saatava kotitalousvähennys työtuntien osalta.

Tänään muutan kotiin.

Yksi vastaus »

  1. Tämmöstä tyytyväisen asiakkaan rempparapoa on ilo lukea. Ongelmana on vain se, että tämmösiä rapoja näkee niin tosi harvoin. Kuten tietysti asiakastyytyväisyyttä tuottavia remppojakin. Onnea vanhaan uuteen kotiin paluun johdosta!

  2. Ei taida olla tältä planeetalta… Matti on kyllä luottoheppu, en ole kuullut sen tekemisistä kuin kiitosta ja ihastelua.

    Varmaan kiva muuttaa uusittuun omaan kotiin, uusi lattia ja uusi kylppäri. Onnea!

  3. Kiitos, Oblis! On kyl hyvin kiva olla kotona, vaikka raatamistahan tää on ollut koko ajan tähän mennessä.

    Sitruuna, lisää kiitosta ja suitsutusta valuu täältä päin. Suosittelen hyvin helposti muillekin tällaista miestä.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!