Silmukoita

Normaali

Naapuriin muutti lankakauppa. Kävin siellä kolmisen kertaa ostamatta mitään, mutta sitten neulomishimo kasvoi liian suureksi, vaikka ite en tarvitse mitään enkä viiti rasittaa tuttuja kaulaliinoilla. Ajattelin sitten, että pakkokos niistä on tulla mitään, voi ihan vain kokeilla millaista jälkeä tulee eri langoista ja samalla saapi sitä neulomisintoa tyydytettyä. No.

Samat violettina ja turkoosina

Samat violettina ja turkoosina

Otin kolme kerää nauhaa (tosiaan enemmänkin nauhaa kuin lankaa), jossa väri vaihtuu liukuen pinkistä syvään violettiin. Napsuttelin jonain iltana tuollaisen lapun, siinä on nyt ne kaikki kolme kerää ja vieressä odottaa turkoosia nauhaa saman verran. Ei kovin riittoisaa. Isoilla puikoilla tosi nättiä pintaa, mutta esim. tuo on niin jäykkää, ettei siitä tulisi mitään kaulaliinaa ollenkaan. Se on nyt vain tuollainen lappu. Laitoin sen kissojen koppaan, jos heitä yhtään kiinnostaa lojua joskus jonkin toisenlaisen päällä.

Kokeilin sitten toista, tämäkin on enemmän nauhaa kuin lankaa. Kiusallista neulottavaa, mutta hyvin pehmeä ja hauska tulos:

Vihreää, mustaa, ruskeaa, harmaata

Vihreää, mustaa, ruskeaa, harmaata

Tiiä mitä nyt tuostakaan. Ehkä siitäkin tulee lappu.

Näin kun neuloo kerran kymmenessä vuodessa, jännä huomata että silmukoiden luominen lähti itsestään, mutta neuleen päättelyä joutui ihan miettimään. Jotain vedettiin jonkin yli mutta ääk, mitä ja miten? Löytyi sekin sitten.

– – – –

Lounas siskontyttöni O:n kanssa sujui ihanasti! Sukulaiset ohitettiin hyvin minimaalisin maininnoin ja oltiin vain kaksi ihmistä, jotka on kiinnostuneet toisistaan, toistensa tekemisistä ja olemisista ja kiinnostuneita tutustumaan. O on tosi nätti ja hänellä on hersyvä nauru :-) Sain paljon jutunjuurta siitä väikkäristä, jonka ehdin lukea loppuun aamulla, ja käytiin läpi myös mun puuhia viimosen 25 vuoden ajalta. Puolitoista tuntia humahti ettei mitään. Silvopleessä oltiin, kuhina kävi koko ajan. Se mesta ei todellakaan voi mennä konkkaan, sen verran tiuhaan käy ovi.

7 responses »

 1. TÄÄH? Katoin tuota ohjetta, mutta en tajunnut mitään. Siis, nostetaanko ne silmukat siitä itte nauhasta? Ja sitten kuitenkin neulotaan… sitä samaa nauhaa? Luin ohjeen viiteen kertaan enkä tajuu.

  PS. KAIKKEE SÄKIN TIIÄT!!

  • Joo, venytä sitä lankaa sillee eri suuntaan, niinku kattoisit, mitä se on syöny. Huomaat, että se ei ookkaan nauhaa vaan semmoinen niinku leveä kudelma. Siitä yläreunasta poimi silmukat yksi joka lenkistä (miel. aika isolle puikolle, paksuudella ei oo väliä, eli sillä mitä kotoo löytyy) 6–8 silmukkaa.

   Alussa kantsii hifistellä ja taittaa kudontareuna kahtia muutaman silmukan matkalta (eli poimia pari extrasilmukkaa ja kutoa ne kuin yksi silmukka), joten ei tarvii sitä rimpsuhuivin alkua päätellä, sinne se hukkuu alkuhässäkkään koko sotku.

   Sitten vain kudo joka krs sillä nauhan ylimmällä lenkillä (eli siitä langasta vain sen ylimmän lenkin kudot) ja samaan tapaan myös päättely, paitsi viimeinen silmukka, johon ei oo valmista ratkaisua, vain epämääräisiä innovointeja.

   PS. Ollaan oltu kavereita aika pitkään ja nyt sulle selviää, että oon käsityöihmisiä :-)

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s