Liian heikkoa signaalia?

Normaali

Nyt ei taas tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Olen tilittänyt joissain aikaisemmissa blogeissa (tai ehkä tässä? en muista) sitä, että harmillisesti – paitsi että tulen vaatemuodissa aina muutaman vuoden jäljessä – keksin uusia juttuja aivan liian aikaisin. Eli niistä saa vain korkeintaan naurut vaivanpalkaksi silloin, mutta annas olla kun aikaa kuluu, niin samat jutut on cooleinta hottia kuin ei mitään.

Luen tässä lauantain Hesaria, ja mitäs siellä onkaan kulttuurin avaussivulla C1.

”Balkan-kuume leviää Helsingissä”

”Yhtäkkiä kaikki käyvät Balkan-bileissä. Iloinen torvimusiikki höystettynä elektronisella biitillä on noussut trendi-ilmiöksi.”

Että aha. MÄ tarjosin jo 4-5 vuotta sitten*) Juhlaviikoille Blow & Orderia, joka on täsmälleen tuota. Lähetin cd:t, linkit, kirjeet ja jumppasin ukkoja vielä pariin otteeseen sähköpostilla sen jälkeen. Ei mitään. Kämppäkin tyhjeni heti kun laitoin vaskipopsua soimaan. Ja nyt sitten kaikki helisee ja kilisee saman ilmiön ympärillä. Ei vittu kun en voi käsittää!

Sama kun joskus 1980-luvun lopulla löysin Anttilan alelaarista jotain hiphoppia ja teknoa. Porukat alkoi välittömästi epäillä, josko sittenkään oon oikea ihminen heidän kaveriksi, kun kuuntelen jotain marginaalista konenakutusta oikean rokkenrollin sijaan. Ja vualaa, tarviiko mun yhtään selittää mitä tapahtui hiphopille ja teknolle Suomessa sen jälkeen, heti 1990-luvun alussa?

Tarviiko mun kertoa, mitä tapahtui kierrätysmuodille ja vaatteiden tuunaamiselle 30 vuotta sen jälkeen kun ite olin aloittanut jo? Ei tarvi joo.

Ja olinko mä ns. sosiaalisessa mediassa noin 15 vuotta ennen kuin koko termi oli edes keksitty?

Tai harmittelinko 1990-luvun alussa, miten hankala olisi saada läpi showhahmoa, joka on biologinen nainen, mutta esittäisi naiseksi pukeutuvaa miestä (tää oli tää mun Divine-kateuskausi)? Ja oho, mikäs hahmo esiteltiin ekassa Normihomolehdessä viime keväänä, nyt burleskin noustua trendiksi? Ette varmaan arvaa.

Niin se menee, että trendisetteri saa vinkua miten paljon lystää, jos vinkuu väärään aikaan. Puolikatkerohymiö tähän!

EDIT! Tehäänpä silleen, että mä poimin elämästäni jotain, jolle muut vain hymyilee säälivästi nyt. Jepp: mä syön sushit sormin. Ystäväni Google ja Youtube kertovat, että tämä on aivan luvallista (ystäväni /mek saattaa lisätä tähän jotain). Veikkaan, että noin kolmen vuoden päästä kaikki trendipellet syö sushit sormin, koska se on vaan niin hottiikuulii. Ajanotto alkaa nnnyt.

*) Edt too: Käsitykseni ajankulusta on järkyttävän pielessä. Tämän täytyi olla 10 vuotta sitten, koska kuulin bändiä ekan kerran kuntosalilla – ja kävin salilla viimeksi 10 vuotta sitten…

Yksi vastaus »

  1. Ihmiset ovat arkoja, eivät ne uskalla tehdä mitään, jos se ei ole ns. muotia tai kaikki jo tekee niin. Joukosta ei saa erottua. Persoonallisesti pukeutunutkin on sellainen, joka on pukeutnut kuten kaikki muut.

    Nykyään naiset uskaltavat keksiä vain pikku niksejä, joita sitten lähettelevät nimettömänä Niksi-Pirkkaan .

    Esimerkki vuosien takaisesta niksistä: ”Jos lähdet korkeutta hyppäämään, ota villapaita mukaan. Jos housusi repeävät voit sitoa villapaidan vyötäisillesi.”

    Nykyään näkee tuhka tiheään naisia juoksentelemassa villapaita vyötärölle sidottuna. Että ota rauhallisesti radikaali!

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!