Työn vierestä

Normaali

Kuuntelin juuri Tuomas Enbusken isännöimää keskusteluohjelmaa suomalaisesta työelämästä. Jotakuinkin viimeisessä virkkeessä tuotiin esille tämä, että Ruotsissa ei enää määrätä pitkiä sairaslomia sillä perusteella, että duunissa tuli yhyy. Siinä yksi juttu, jonka soisin yleistyvän Suomessakin.

Vastikään mulle tekstasi kaveri – onneksi ei sentään työkaveri – joka ylpeänä ilmoitti, että kun työkaverit alkoivat valittaa siitä, ettei hän tule koskaan ajoissa töihin, hänpä polkaisi sairasloman melkein jouluun saakka.

Häh?! Jos multa luulee saavansa jotain sympatiaa tuollaisella vastuuttomalla paskalla, niin metsään meni. Sanoin sille, että työkaverithan on ihan oikeassa, ei sulla ole mitään prinsessakorttia jolla saat nukkua pitempään kuin ne, ja vittu käyttäydy, aikuinen ihminen.

Olen dissannut Sarasvuota kun se on sellainen kioskijeesus, mutta Enbusken jutussa sen suusta pulpahti toinenkin asia, johon on pakko yhtyä. Näistä sairaslomista puheenolleen, Suomessahan ei koskaan saa ottaa esiin ihmisen vastuuta omasta jaksamisestaan työelämässä. Kun on tää yksilönvapaus ja minä-minä-minä ja oma vapaa-aika ja älkää puuttuko mun elämään. Ei saa sanoa ääneen, että jospa vetäisit brenkkua vaikka vain kuutena iltana viikossa seitsemän sijaan, tai jospa nousisit sohvalta ja menisit kävelylle, tai jospa jättäisit sen paskan joka mättää sulle mustelmat naamaan, tai ostaisit vähemmän raskaita ruokia, tai whatnot. Ei saa sanoa – vaikka nämä liittyy suoraan siihen, missä kunnossa ihminen on tekemään töitä, joista hänelle maksetaan palkka.

Aika absurdia, itseasiassa. Vain työterveyslääkäri saa sanoa – jos uskaltaa. Ne, jotka näkee meiningin päivittäin ja kärsii siitä, ne ei saa sanoa. Ja sanoipa kuka tahansa tai jätti sanomatta, välttämättä nuija ja tosinuija ei siitä sen kummemmiksi muutu.

3 responses »

  1. AhA! Entäs jos työterveyslekuri ei suostu hoitamaan ja on sitä mieltä, että et ole sairas, vaikka sulla on peukalonhangallinen diagnooseja? Katkaisee lääkityksen jne? Vittu, kukaan saikkua mennyt hakemaankaan. Nyt alkoi taas vitutus, kerrankin jo lauantaiehtoona =(

  2. Nämä saamarin primpsessat ärsyttävät meitinkin työpaikalla.
    Okei, myöhästyt koska asut perähikikiällä ja VR pettää aina, ymmärrän.

    Mutta jos asut hitsin keskustassa, ja silti myöhästyt jopa iltavuorosta…ei mitään armoa.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s